“Вороги проти професіонала”. Порошенко в оригінальний спосіб прокоментував справу Семочка

 

Президент Петро Порошенко вперше відреагував на скандал, що спалахнув навколо заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка, якого звинуватили в незаконному збагаченні та російському громадянстві близьких членів родини.
(Як інформувала “Новинарня“, 1 жовтня вийшло розслідування  програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”, у якому йшлося зокрема про те, що держслужбовець Семочко за останній час придбав майно і нерухомість під Києвом на 8 млн. доларів, а його дружина, падчерка й зять отримали російські паспорти).

Після тижня мовчання президентська сторона використала для комунікації незвичайний канал. Коментар Порошенка з приводу Семочка оприлюднила блогерка Анна Оскоміна, яка провела з ним день у робочій поїздці на малу батьківщину, в Болград на Одещину.
Оскоміна, яка є членом пропрезидентської партії “Демократична сокира”, створеної на основі ФБ-блогерів, описала у “Фейсбуці” деякі моменти своїх розмов із Порошенком. Дописи поширила також ФБ-сторінка “А что там у ПАПы”, яка популяризує президента перед виборами-2019.

Петро Порошенко, зі слів Оскоміної, заявив, що Сергій Семочко – професіонал у своїй справі, якого прагнуть скомпрометувати вороги за кордоном, розслідування Бігуса нібито замовне, але перевірка щодо заступника голови СЗР триває.

“Перш за все, питання, яке хвилювало дуже багатьох – про Семочка. Ситуація далеко не так проста, як здається на перший погляд. У цього офіцера за плечима – великі заслуги перед Україною, висококласні професійні операції. Одну з них мені президент озвучив, і це дійсно професіоналізм найвищого ґатунку”, – написала Анна Оскоміна.

“У дискредитації, компрометації та нейтралізації, нехай навіть на час, цього офіцера зацікавлені потужні сили поза нашою державою”, – додала блогерка.

“А ось репутація джерела резонансного розслідування, скажімо так, далеко не бездоганна. Тому давайте не оперувати поняттями «якщо хоча б 10% з цього правда, тоді …». Правди набагато більше, ніж нам відомо”, – пише Оскоміна.

“Але внутрішнє розслідування в процесі, і, якщо факти підтвердяться, президент не стане покривати злочин, ризикуючи власною репутацією. Тому наберіться терпіння і дайте час – реакція буде”, – зазначила супутниця Порошенка в поїздці на Одещину.

Коментарів чи спростувань щодо конкретних фактів, викладених у розслідуванні “Бігус.інфо” (ймовірне незаконне збагачення держслужбовця у великих розмірах, російські паспорти дружини, падчерки й зятя) Оскоміна не навела.

Як відомо, раніше в серпні інтернет-видання “ОРД” опублікувало копії російських паспортів, нібито виданих Тетяні Лисенко (дружині Семочка), Анастасії Котон (її дочці) і Володимиру Котону (зятю).

Допис Оскоміної викоикав резонанс у соцмережах, як і коментар президента щодо справи заступника голови СЗР.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна