Сержантам ЗСУ побудують 1500 квартир-студіо. ФОТО

 

Крім одночасного будівництва 184 гуртожитків для контрактників ЗСУ, українська армія береться реалізовувати інший житловий проект – бюджетні квартири для сержантів.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

“Хто вірив рік тому, що ми на повному серйозі будемо одночасно будувати # 184общаги?.. А зараз двоповерхові будівлі гуртожитків уже видніються по всій країні, один за одним переходять у режим внутрішніх опоряджувальних робіт… Перші здачі в експлуатацію – вже в цьому місяці”, – написав Бірюков у “Фейсбуці” 5 жовтня.

При цьому він нагадав фразу із промови Петра Порошенка під час щорічного послання до Верховної Ради: “крім того, планується інший соціальний проект – компактні квартири для сержантів…”

“Проект готовий. І перші майданчики обрані. І список затверджений. І фінансування заплановано.
На початку наступного року ми синхронно почнемо будувати 28 будинків для сержантського корпусу. Це 1500 квартир, відразу і синхронно”, – повідомив радник.

“Так, невелика або, звучить феншуйніше – компактна квартира-студіо. Але вже квартира. Для сержантів взводного і ротного рівня. Не нижче і не вище. Став на посаду – в’їхав у квартиру”, – пояснює Бірюков.

Помічник міністр поширив також ілюстрації з типовим будинком, його схемою та планами помешкань.

Зі схеми видно, що площа студії (кімната з’єднана з кухнею) становитиме близько 18 кв. метрів, санвузла – 4 кв. метрів, вітальні – до 3 кв. метрів.

Разом – майже 25,75 кв. м.

За його словами, 28 будинків – “це тільки перша частина плану, розраховуючи на існуючі прогнози фінансування армії наступного року”.

“Якщо вийде отримати більший бюджет, то і більше”, – зазначив помічник МОУ.

Читайте також:
За три роки Міноборони звело лише один будинок, решта – довгобуди, – РПУ

“З безпілотника Широкий Лан виглядає феєрично”.
ФОТО будівництва бригадного табору ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна