Про це Guildhall повідомило власне джерело в Державній прикордонній службі України.

"У Державній прикордонній службі, на жаль, немає прямих доказів перебування полковника спецназу ГРУ РФ Анатолія Чепіги в Україні під час подій Революції Гідності", – повідомили в ДПСУ.

У той же час джерело підтвердило, що полковник Анатолій Чепіга міг бути учасником кривавих подій на Майдані, оскільки підрозділи спецназу ГРУ РФ в період з січня по лютий 2014 року перебували в Україні та брали активну участь в ескалації процесів Революції Гідності.

"За нашою інформацією, підрозділи російського спецназу з січня по лютий (2014 року - ред.) перебували в Києві і проживали в окремому будинку на базі "Альфи". Полковник Анатолій Чепіга, ймовірно, був у їх числі, але точно встановити ми цього не можемо, оскільки за вказівкою тодішнього керівництва країни, по прибуттю, російські спецназівці не проходили прикордонного контролю, або будь-яких оглядів. Спецназ ГРУ РФ брав активну участь у протиправних діях проти учасників Революції, після чого, під виглядом українських правоохоронців виїхав на територію Криму", – повідомило джерело в Держприкордонслужбі України.

Нагадаємо, раніше цю інформацію в коментарі Guildhall підтвердив екс-керівник Головного управління розвідки України генерал-лейтенант Олександр Скіпальський.