Ксенія Савіна і Галина Сишко народилися в Криму, де і почали займатися легкою атлетикою. Сишко в 2009 році виграла юніорський чемпіонат України з бігу на 400 метрів, а Ксенія Савіна на дорослому чемпіонаті України 2012 року була другою в бігу на 800 метрів, повідомляє "Матч ТВ".

Читайте також: Шведському біатлоністу погрожують "загоном смерті з Росії" за правду про допінг

До моменту окупації Криму Росією Сишко вже завершила кар'єру і стала дитячим тренером, а ось Ксенія Савіна продовжувала досить успішно виступати, про що свідчить потрапляння в призи на чемпіонаті Росії в 2017 році після зміни паспорта спортсменкою.

За інформацією видання, Савіна, щоб не отримувати міжнародний допуск від IAAF, багаторазово користувалася українським паспортом Сишко, з якою була добре знайома. Під прізвищем Сишко за три роки Савіна виступила 11 разів. На деяких змаганнях вона навіть потрапляла в призи на своїй коронній дистанції в 800 метрів.


Савіна під прізвищем Сишко поруч з іншою українкою Ляховою / sportspassion95.fr

У травні Савіна здала позитивну допінг-пробу на ЕПО. Відсторонена від змагань вона була у вересні, так як на протязі цих місяців проводилася перевірка проб за новою методологією. За цей час вона встигла за паспортом Сишко виступити на трьох турнірах в Бельгії.

Читайте також: Трьох українських спортсменів спіймали на вживанні допінгу

Поки не відомо як саме і на скільки буде дискваліфікована Ксенія Савіна, як і те, як ця історія вплине на Галину Сишко, яка продовжує тренувати дітей в Криму.

Більше новин зі світу спорту читайте у нашому розділі Спорт24