Комерційний директор ”Нафтогазу” переказав власні мільйони за кордон

ВітренкоЮрій Вітренко
29 Вересня 2018, 08:13

Головний комерційний директор НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко 20 вересня 2018 року з рахунків Ощадбанку переказав на рахунок дружини Ірини Шафранової-Вітренко у Ліхтенштейні 1 млн 900 тис. євро і 2 млн 900 тис. доларів.

Про це ZN.UA стало відомо з джерел у банку. Зазначається, що ця сума, як стверджує джерело, виправдана декларацією Юрія Вітренка і покривається бонусними виплатами, отриманими топ-менеджером НАК “Нафтогаз України”.

Зокрема це гроші за виграні у Стокгольмі суди у “Газпрому” за контрактами купівлі-продажу і транзиту російського газу територією України.

Як повідомляла ПОШТІВКА, 30 травня наглядова рада НАК “Нафтогаз України” ухвалила рішення виплатити співробітникам компанії 46,3 млн доларів премій за перемогу в Стокгольмському арбітражному суді.

Першу частину премії в розмірі 541 млн грн менеджерам обіцяли виплатити найближчим часом. Це 1% від обсягу виграшу, вже визнаного у фінансовій звітності за 2017 рік, хоча від Газпрому гроші на рахунки Нафтогазу досі не надійшли.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман зажадав переглянути рішення з преміювання. 18 червня Вітренко розповів, що вже виплачені $21 млн.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!