Мішель Терещенко підтримує Максима Тимошенка!

ОЛЕНА та МІШЕЛЬ ТЕРЕЩЕНКИ ВИСЛОВЛЮЮТЬ ПІДТРИМКУ МАКСИМУ ОЛЕГОВИЧУ ТИМОШЕНКУ – В.О. РЕКТОРА НАЦІОНАЛЬНОЇ МУЗИЧНОЇ АКАДЕМІЇ УКРАЇНИ ІМЕНІ П. ЧАЙКОВСЬКОГО

Для любителів мистецтва та музики в Києві немає улюбленішого місця, ніж Національна музична академія України імені Петра Чайковського.

І особливо для Олени та для мене немає кращого місця в усьому Києві. Мій дід Михайло Терещенко заснував у Києві першу музичну академію (наступницею якої є нинішня), що відкрила двері 2 листопада 1913 року.

2 листопада 2013 року ми разом відзначили її 100-річний ювілей. І з того часу «Фундація спадщини Терещенків» допомагає студентам, аспірантам та молодим викладачам цього музичного закладу.

В свою чергу, 15 жовтня 2016 року ми отримали можливість запросити до цієї академії родичів та друзів, щоб відсвяткувати наше весілля серед музики, мистецтва та краси, що стало для нас великою честю.

Отже, доля цього прекрасного закладу для нас важлива, як і для всіх киян. Після тривалого перебування на посаді ректора Національної музичної академії України імені Петра Чайковського Володимира Івановича Рожка, йому було запропоновано її залишити. Максим Олегович Тимошенко був призначений виконуючим обов’язки ректора до виборів нового керівника Академії, призначених на 20 вересня 2018 року.

Я особисто знаю Максима Олеговича майже десять років (ми познайомилися в 2009 році з нагоди Міжнародних музичних днів між Францією та Україною). А до цього ми з моїм батьком Пьєром Терещенком мали нагоду познайомитися з його батьком – Олег Семёнович Тимошенко – легендарним ректором Київської музичної академії -попередником Володимира Рожка. Враховуючи викладене, ми не маємо жодних сумнівів ані в високих професійних, ані в людських якостях Максима Олеговича Тимошенка.

Тому у нас викликає величезне обурення влаштований Міністерством культури України скандал в Академії, пов‘язаний з протиправним на нашу думку звільненням з посади в.о. ректора Академії Максима Олеговича Тимошенка (до роботи якого досі не було пред‘явлено жодних претензій і якому залишилося працювати всього 2 місяці до моменту проведення виборів нового ректора). Зазначений скандал завдав величезних іміджевих втрат Академії як у внутрішньому так і міжнародному середовищі, негативні наслідки якого ми будемо ще спостерігати певний час.

Закликаємо Міністерство культури України пояснити суспільству, що відбувається та хто є відповідальним за прийняття неправомірних рішень, поновити на посаді в.о. Академії М. Тимошенка й забезпечити прозорі вибори, призначені на 20 вересня 2018р.

В розрізі функціонування на рівні Міністерства культури України певних корупційних схем, включаючи проведення низки кишенькових конкурсів, хочемо ще раз наголосити на надзвичайній важливості громадського контролю за подальшим розвитком ситуації в Академії.

«Фундація спадщини Терещенків» уважно спостерігатиме за всіма процесами й відповідно реагуватиме на порушення законодавства.

Слава Музиці та VIVAT ACADEMIA !

Michel Terestchenko

і