Відомий український художник написав портрет дівчинки, чиє життя скалічила російська війна на Донбасі

24 вересня, 2018
Мурал Саші Корбана, "Мілана" у Маріуполі / Фото: fdu.org.ua

Мурал Саші Корбана, «Мілана» у Маріуполі / Фото: fdu.org.ua

Донбаський стріт-арт художник Саша Корбан створив новий мурал у Маріуполі, на якому зобразив тендітну шестирічну дівчинку Мілану Абдурашитову, чиє життя скалічила та зробила сиротою російська війна на Донбасі. Мурал було присвячено до Міжнародного дня Миру за підтримки Фонду Рената Ахметова.

Стінопис на п’ятнадцяти поверховому будинку, що знаходиться на проспекті Миру так і називається «Мілана». Історія цієї дівчинки трагічна. У 2015 році під час обстрілу окупаційними військами маріупольського мікрорайону «Східний» загинула її мама, прикривши собою своє дитятко. Дівчинка вижила, перенесла кілька операцій, але ногу не вдалося врятувати – тепер вона пересувається за допомогою протезу.

Читайте: Український художник Саша Корбан подарував італійцям балерину

«Мілана, маленька тендітна дівчинка, вразила мене своєю силою, хоробрістю, любов’ю до життя, незважаючи на її трагічну життєву історію. Через її образ хочеться передати всю ніжність, доброту і беззахисність дитини, чия життєлюбність здатна надихнути кожного. Цим малюнком хочеться нагадати, що бойові дії на Донбасі тривають. Вони зовсім близько, поруч з нами. Не варто про це забувати ні на хвилину. Мирним жителям цього регіону дуже потрібна підтримка і увага. Для мене дуже важливо, що проект реалізований на Донбасі. Мені б дуже хотілося своїм малюнком подарувати частинку тепла жителям мого рідного краю. Вселити в їхні душі надію на те, що попри все — життя триває, все налагодиться і все стане на свої місця», — розповідає художник Саша Корбан.

Приєднуйтеся до нашої сторінки у Фейсбук

Share: