Доступність посилання

ТОП новини

Як українські військові кораблі пройшли під Керченським мостом (відео)


Українські кораблі проходять через Керченську протоку. 23 вересня 2018 року
Українські кораблі проходять через Керченську протоку. 23 вересня 2018 року

Українські військові кораблі A500 «Донбас» і A830 «Корець» вдень 23 вересня пройшли під контрольованим Росією Керченським мостом і увійшли в Азовське море.

Ситуацію з повітря контролювали літаки-розвідники США.

Керченські ЗМІ опублікували відеозапис того, як два кораблі Військово-морських сил України проходять під арками мосту у супроводі Керчинської лоцманської служби.

«Український мілітарний портал» повідомляє, що судно «Донбас» планують використовувати для посилення інфраструктури українського флоту на Азовському морі.

Президент України Петро Порошенко привітав вихід в Азовське море двох українських військових кораблів і пояснив мету цього рейду.

«Вітаю наші військові кораблі – пошуково-рятувальне судно A500 «Донбас» та морський буксир A830 «Корець» – з виходом в Азовське море. Ці судна стануть частиною новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азові», – зазначив Петро Порошенко на своій сторінці у мережі Facebook і подякував екіпажам суден за "бездоганно виконаний наказ".

Читайте також: Українські кораблі йдуть в Азовське море в супроводі повітряної розвідки США – ЗМІ

20 вересня пошуково-рятувальне судно A500 «Донбас» та морський буксир A830 «Корець» вирушили з походом із Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі до Бердянська, щоб започаткувати розбудову військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

Обидва згадані кораблі належать до допоміжних, не бойових кораблів. Корабель управління «Донбас» A500, до 2001 року плавуча майстерня, збудований 1969 року; буксир «Корець» A830 збудований 1973 року.

На початку вересня Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення посилити військово-морську присутність в Азовському морі.

Ситуація у Азовському морі останнім часом є дуже напруженою через численні провокації російських силовиків, у першу чергу прикордонників, які, користуючись формулюваннями угоди 2003 року блокують потрапляння суден в українські порти.

«Мертве» море. Як Росія блокує Азов | «Крим.Реалії» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:59 0:00

  • Зображення 16x9

    Ірина Штогрін

    Редактор інформаційних програм Радіо Свобода з жовтня 2007 року. Редактор спецпроектів «Із архівів КДБ», «Сандармох», «Донецький аеропорт», «Українська Гельсінська група», «Голодомор», «Ті, хто знає» та інших. Ведуча та редактор телевізійного проекту «Ми разом». Автор ідеї та укладач документальної книги «АД 242». Автор ідеї, режисер та продюсер документального фільму «СІЧ». Працювала коментатором редакції культура Всесвітньої служби Радіо Україна Національної телерадіокомпанії, головним редактором служби новин радіостанції «Наше радіо», редактором проекту Міжнародної організації з міграції щодо протидії торгівлі людьми. Закінчила філософський факультет Ростовського університету. Пройшла бімедіальний курс з теле- та радіожурналістики Інтерньюз-Україна та кілька навчальних курсів «IREX ПроМедіа». 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG