УкраїнськаУКР
EnglishENG
PolskiPOL
русскийРУС

Блог | Блумберг: проросійський політтехнолог Манафорт організовував дискредитацію Тимошенко за мільйони доларів

Блумберг: проросійський політтехнолог Манафорт організовував дискредитацію Тимошенко за мільйони доларів

Справа Манафорта підкидає все нові й нові сенсаційні факти. Американське правосуддя достеменно з’ясувало, що начебто нейтральна доповідь відомої американської юридичної фірми у справі "газових контрактів" Юлії Тимошенко насправді - проплачене лобістське замовлення, виконане Манафортом за дорученням екс-президента України Януковича.

Так званий "незалежний" висновок юридичної фірми Скадден, як встановило авторитетне видання Блумберг, спираючись на документи зі справи Манафорта, виявився проплаченим елементом чорного піару проти Тимошенко. За його підготовку Манафорт заплатив зі своїх власних офшорних рахунків 4,2 мільйони доларів, тоді як офіційно тодішня українська влада заплатила копійки, щоб відвести від себе будь-які підозри.

У публікації Блумберг зазначено, що насправді юристи Скадден не знайшли кримінального наміру у діях Тимошенко при підписанні газових контрактів і попередили про це Манафорта. Але це не влаштовувало американського політтехнолога і його клієнтів. Тоді Скадден спотворив свій офіційний звіт: думка про відсутність підстав для звинувачення Тимошенко не була оприлюднена, натомість поширено лише ту складову доповіді, де підтримувалися дії Януковича щодо ув’язнення колишнього прем’єра.

Читайте: Стиль Степанова

Відомо, що Янукович, який посадив Тимошенко за грати за надуманими звинуваченнями з політичних мотивів, відверто діяв в інтересах Росії та задля збереження власної влади. Манафорт, як доводять матеріали кримінальної справи проти нього, теж відстоював інтереси Кремля. Все це вказує на те, що насправді йшлося про спільні дії тодішньої влади і російського керівництва, які вважали Тимошенко небезпечною для режиму Януковича та для інтересів РФ.

Цікаво також, що Манафорт отримував гроші за те, що виставляв Януковича більш прозахідним політиком у західних ЗМІ та у політичних колах. Це нагадує нинішню стратегію влади. І хоча Банкова запевняє, що відмовилася від послуг Манафорта, однак, факти свідчать, що вона працює за цією ж моделлю.

З огляду на ці, наразі встановлені американським правосуддям обставини, дискусія про те, хто насправді є проросійським кандидатом на виборах президента наступного року, набуває нових забарвлень. Зараз вже очевидно, що стратегія діючого президента полягатиме в ставці на його власний патріотизм, натомість інших кандидатів та, насамперед, Тимошенко будуть заганяти в проросійську нішу "співпраці з Путіним". Однак факти, наведені у статті Блумберг, свідчать, що Тимошенко якраз завжди була тим політиком, проти якого Росія боролася.

Як у Києві, так і в Москві вже відкрито заговорили про плани Путіна на виборчу кампанію в Україні. Днями авторитетний "Лівий берег" написав про план Путіна, в якому діючому президенту відводиться роль переможця виборів, яким він стане завдяки домовленостям з Опоблоком і сателітами, в обмін на прем’єрську посаду для Бойка та спікерську для Медведчука. Цей план днями в Росії підтвердив і незалежний політолог Станіслав Белковський.

disclaimer_icon
Важливо: думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не відповідає за зміст блогів, але прагне публікувати різні погляди. Детальніше про редакційну політику OBOZREVATEL – запосиланням...