«Захисти країну!» Открытое обращение к первым лицам государства (оновлюється)

Алексей Петров

#Захисти_країну

Не думал, что столкнусь с войной в глубоком тылу. Подлой и пока малозаметной. Но это пока.

Пятый год полыхает восток Украины. Там идёт война. Фактически каждый день Украина теряет своих солдат. Парни вгрызаются в землю, отвоевывая украинскую землю у братских российских агрессоров по метру.

Там, возле тонкой красной линии ВОПов, всё очень просто. Как воронёный отблеск крышки ствольной коробки автомата. Утро, выкуренная сигарета, сидя на корточках возле блиндажа, погнутая алюминиевая чашка с обжигающим губы кофе и сонный голос ребёнка в телефонной трубке «Привет папочка… Мы по тебе скучаем!».

Я знаю этих парней и девчонок. Они шагу назад не сделают. Умрут, но больше не отступят. Там нет политических пристрастий. Им все равно, какие там рейтинги и бигборды с обещаниями. Солдаты над ними ржут и попутно заряжают патронами дополнительные рожки. Так, на всякий случай. Нехай будет.

А в это же время в тылу воюющей украинской армии тихой сапой, руками своих информационных нукеров, оккупанты разворачивают второй фронт. Некоторые телеканалы посредством определенных политиков, совершенно не стесняясь, ретранслируют в эфир риторику СМИ страны-агрессора.

Я долго думал, как повлиять на это законным способом? И кроме как обратиться напрямую к первым лицам государства, иного способа не вижу. (Надеюсь не выгонят из армии).

Я понимаю, что мой глас вопиющего в пустыне, вернее, в Фейсбуке, вряд ли принесёт много пользы. Но просто сидеть сложа руки?.. Как потом в глаза смотреть своим же парням? Пока они там воевали, мы тут, триста тысяч АТОшников, спрятав голову в гору своих дел, профукали страну? Да вот хрен там, даже и не мечтайте.

Обращаюсь ко всем боевым побратимам.
Отложите в сторону все наши политические разногласия и поддержите мое обращение к первым лицам государства. Иначе не заметим, как над зданием Верховной Рады Украины будет трепыхаться трехцветная тряпка.

С уважением ко всем Алексей Петров (позывной Кот).


Шановні
Верховний Головнокомандувач Збройними Силами України
Петро Олексійович Порошенко

Прем’єр-міністр України
Володимир Борисович Гройсман

Голова Верховної Ради України
Андрій Володимирович Парубій

Я – лейтенант ЗСУ Петров Олексій Вікторович. В зоні проведення АТО перебував у складі 37-го ОМПБ повних два роки. На жаль, за цей час десять моїх бойових побратимів, захищаючи Україну, віддали саме дороге, що було в них, – своє життя.

Тому мене як громадянина України та діючого військового надзвичайно обурює, що в той час, коли палає війна, за спинами українських захисників у глибокому тилу знову розпускає свої отруйні квіти так званий «русский мир».

Інакше як мені, офіцеру ЗСУ, зрозуміти редакційну політику таких нібито українських телеканалів як, наприклад, «NewsOne» та «112»?

В їхніх ефірах все частіше знаходять притулок політичні діячі, які, майже не ховаючись, при повному потуранні ведучих, поширюють брехню про ЗСУ, використовують прийоми воєнної пропаганди проти України та українців. Раз за разом там лунають прямі заклики щодо примирення з Росією – державою, що вже п’ятий рік веде війну проти України, вбиваючи наших побратимів. Яскравий приклад роботи проти України – інтерв’ю пана Медведчука, яке транслювали обидва телеканали. Політик, не соромлячись, закликав фактично до капітуляції перед російським агресором заради миру.

Якщо це прийнятно та демократично, то що керівництво країни, кожен з вас скаже тим, хто зараз боронить Україну? Що почують рідні тих, хто загинув в бою з російськими окупантами? Все, війна скінчилась? Давайте сядемо з Путіним за стіл переговорів? Наллємо йому горілки, потиснемо руки та заспіваємо «Широка страна моя родная»? Після чого він забере собі нашу землю, а нам залишить рабське життя? Можливо, залишить. Все буде залежати від його настрою.

Я не розумію, як таке може спокійно відбуватися в країні, яка знаходиться у стані війни з Росією? Чому, наприклад, ці обидва телеканали спокійно транслюють ворожу пропаганду, якщо Верховна Рада України офіційно визнала Росію державою-агресором?

Я не знаю, як вирішити цю проблему в законний спосіб, і тому звертаюсь до вас з вимогою розібратися з цим питанням та припинити безупинний інформаційний вплив, який завдає шкоди Збройним Силам України, Національній гвардії, Прикордонним військам, добровольчим формуванням та нашій країні загалом.

З повагою,
лейтенант ЗСУ,
Олексій Петров.


Сергій Місюра

#Захисти_країну

Я, майор Місюра Сергій Васильович, перебуваю у Збройних Силах України 15 років. З них понад три роки у складі 72-ї ОМБр віддав зоні АТО, де терикони та бліндажі передової назавжди змінили кожного з нас. За цей час багато моїх бойових побратимів пожертвували заради захисту України найціннішим – власним життям. Однак війна триває, а на Донбасі досі сплачують цю ціну заради Перемоги.

І саме тому я, як громадянин України та офіцер ЗСУ, що дав присягу захищати свої державу і народ, не можу усвідомити, чому після стількох втрат на цій війні за спинами українських захисників у глибокому тилу знову розпускає свої отруйні квіти так званий «руський мир». Бо як інакше можна зрозуміти редакційну політику таких наче українських телеканалів як, наприклад, «NewsOne», «112» та «Інтер»? При цьому не перераховую купу електронних ресурсів, що називаються українськими ЗМІ та пишуть відверто проросійські тексти.

В ефірах вищеназваних телеканалів усе частіше знаходять притулок політичні діячі, які при повному потуранні ведучих, не боячись наслідків, поширюють брехню про ЗСУ, використовують прийоми воєнної пропаганди проти України та українців. Більш відкрито та майже прямо там лунають прямі заклики щодо примирення з Росією – державою, що вже п’ятий рік веде війну проти України, вбиваючи наших воїнів. Яскравий приклад антиукраїнської роботи – інтерв’ю пана Медведчука, яке транслювали «NewsOne» та «112». Політик, не соромлячись, закликав фактично до капітуляції заради миру із російським агресором.

Якщо це прийнятно і демократично, то що керівництво країни та кожен з вас скаже тим, хто зараз боронить Україну?

Що почують рідні тих, хто загинув в бою з російськими окупантами? Все, війна скінчилась? Давайте сядемо з Путіним за стіл переговорів? Наллємо горілки, потиснемо руки, заспіваємо «Широка страна моя родная», визнаємо росіян братами та обіймемося. Після чого він забере собі нашу землю, а нам і нашим дітям залишить рабське життя? Можливо, залишить. Адже усе буде залежати від настрою «великого брата».

Не розумію, як таке може відкрито відбуватися в країні, яка знаходиться у стані війни? Чому ці телеканали транслюють ворожу пропаганду, коли Верховна Рада України офіційно визнала Росію агресором? Хіба заради цього українці на всесвітніх самітах/конкурсах/виставах намагаються довести, що у нас не громадянська війна, як запевняє Путін?

Не знаю, чи існує законний спосіб вирішити проблему, тому звертаюся з вимогою до керівництва України розібратися з цим питанням та припинити потужний інформаційний вплив, що завдає шкоди Збройним Силам України, Національній гвардії, Прикордонним військам, добровольчим формуванням та країні загалом.

З повагою,
майор ЗСУ,
Сергій Місюра.

П.С. Фото 4 березня і жовтень 2014 року, перед виїздом на Донбас.


Юрий Бирюков

#Захисти_країну

За 4 года работы внутри системы я понял, что нужно постоянно находить какие-то нетрадиционные решения назревших проблем. Просто по той причине, что ввинтиться в госмашину обычными методами – это увязнуть в существующих правилах/нормах/балансах/противовесах.

Особенно это касается наших “любимых” журналистов – ведь на их защите стоит мистический зверек “свобода слова”. И этот зверек не понимает того, что у нас в стране ведется откровенная информационная война. Против нас самих же.

Армия начала ворчать по поводу того, что у нее в тылу вольготно себя чувствуют все эти портново-медведчуковско-путинские телеканалы. Армия начала призывать решить эту проблему.

Как эта проблема может быть решена в рамках действующего законодательства? Я не знаю. Но хочу помочь армии достучаться до всех ветвей власти.

И прошу всех противников “русского мира” включиться в этот процесс.

Достучимся!


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

#Захисти_країну

Знаєте, в мене вже уривається терпець. Четвертий рік у нашій країні йде війна, четвертий рік гинуть наші співгромадяни, четвертий рік частина нашої країни живе в умовах, коли діти безпомилково знають, чим відрізняється ПКМ від СПГ, і на звук відрізняють калібри снарядів краще за сержанта-десантника. Частина наших співгромадян мусить циркулювати між територією контрольованою ЗСУ та територією контрольованою (як вони кажуть) росіянами, яких “там нема”.

У нас більшає інвалідів війни. У нас тисячі людей втратили житло, своє попереднє життя, здобули назавжди глибоку душевну травму. У нас є контрактники, які до батьків поїхати не можуть, бо самі контрактники служать в ЗСУ і захищають Україну, а їхні батьки лишилися на окупованій території.

Але для нашого телебачення, інколи здається, війни нема. Особливо – для каналів типу “112” і “NewsOne”. Звідти лунає відверто ворожа пропаганда. Там показують Медведчука, Портнова, Герман, які ширять відверту брехню про ветеранів АТО, яки приїздять додому та вбивають матерів. Насаджують поразницькі настрої. Журналісти цих каналів апелюють до свободи слова, – я дивуюся, як же вони ще в ефір не вивели Стрєлкова-Гіркіна або Ходаковського?

Я не розумію, як це може відбуватися? Я, боєць Добровольчої козацької роти БУК ім. Т. Шевченка, Дмитро Вовнянко, учасник АТО, вважаю, що це ганьбище треба припиняти.

Я вважаю, що Президент Порошенко, прем’єр Гройсман, Голова Верховної ради Парубій мусять вжити заходів до припинення поширення ворожої пропаганди з екранів українського телебачення.

Я повністю підтримую ініціативу розпочату Льошею Петровим, учасником АТО і лейтенантом ЗСУ.

Пора класти край пропаганді ворога.


Дмитро Марченко

#Захисти_країну

Я, полковник Марченко Дмитро Олександрович, перебуваю у Збройних Силах України 21 рік. З них 14-й та 15-й роки у складі 79-ї ДШБр віддав зоні АТО, де війна на передовій назавжди змінили кожного з нас. За цей час багато моїх бойових побратимів пожертвували заради захисту України найціннішим – власним життям. Однак війна триває, а на Донбасі досі сплачують цю ціну заради Перемоги.

І саме тому я, як громадянин України та офіцер ЗСУ, що дав присягу захищати свої державу і народ, не можу усвідомити, чому після стількох втрат на цій війні за спинами українських захисників у глибокому тилу знову розпускає свої отруйні квіти так званий «руський мир». Бо як інакше можна зрозуміти редакційну політику таких наче українських телеканалів як, наприклад, «NewsOne», «112» та «Інтер»? При цьому не перераховую купу електронних ресурсів, що називаються українськими ЗМІ і пишуть відверто проросійські тексти.

В ефірах вищеназваних телеканалів усе частіше знаходять притулок політичні діячі, які при повному потуранні ведучих, не боячись наслідків, поширюють брехню про ЗСУ, використовують прийоми воєнної пропаганди проти України та українців. Більш відкрито та майже прямо там лунають прямі заклики щодо примирення з Росією – державою, що вже п’ятий рік веде війну проти України, вбиваючи наших воїнів. Яскравий приклад антиукраїнської роботи – інтерв’ю пана Медведчука, яке транслювали «NewsOne» та «112». Політик, не соромлячись, закликав фактично до капітуляції заради миру із російським агресором.

Якщо це прийнятно і демократично, то що керівництво країни та кожен з вас скаже тим, хто зараз боронить Україну?

Що почують рідні тих, хто загинув в бою з російськими окупантами? Все, війна скінчилась? Давайте сядемо з Путіним за стіл переговорів? Наллємо горілки, потиснемо руки, заспіваємо «Широка страна моя родная», визнаємо росіян братами та обіймемося. Після чого він забере собі нашу землю, а нам і нашим дітям залишить рабське життя? Можливо, залишить. Адже усе буде залежати від настрою «великого брата».

Не розумію, як таке може відкрито відбуватися в країні, яка знаходиться у стані війни? Чому ці телеканали транслюють ворожу пропаганду, коли Верховна Рада України офіційно визнала Росію агресором? Хіба заради цього українці на всесвітніх самітах/конкурсах/виставах намагаються довести, що у нас не громадянська війна, як запевняє Путін?

Не знаю, чи існує законний спосіб вирішити проблему, тому звертаюся з вимогою до керівництва України розібратися з цим питанням та припинити потужний інформаційний вплив, що завдає шкоди Збройним Силам України, Національній гвардії, Прикордонним військам, добровольчим формуванням та країні загалом.

З повагою,
полковник ЗСУ,
Дмитро Марченко.

П.С. Фото зроблено сьогодні у моєму кабінеті. Дивлячись кожен день їм в очі, я не можу допустити, щоб їхні смерті хтось вважав марними!


Александр Гром

#Захисти_країну

Хочу звернутись до своїх побратимів в першу чергу. З кимось ми тримали оборону в Мар’їнці, з кимось у Дебальцево, з “Дикими качурами” давали просратись рашистам поруч ДАПу, брати-розвідники мінусували окупанта по всій окупованій Луганщині та на Маріупольському напрямку. Дехто з вас вже дембельнувся, а хтось продовжує військову справу.

У нас можуть бути різні політичні погляди: хтось “порохобот”, хтось “зрадофіл”, хтось взагалі “космодєсант”  😆 Але всіх нас об’єднує одне – це любов до України та ненависть до ворога. Хіба можемо ми пробачити наших загиблих побратимів? Я не можу. Не дадуть збрехати мені розвідники з одного організму, де я нещодавно мав честь проходити службу: ховати загиблих – це найважче.

Але зараз ми стикнулися ще з одним елементом війни. Це війна інформаційна. Ми давно вже тримаємо опір ворожій пропаганді, але часто вона прориває наші ряди, підло б’є у спину, а тепер вже створила осередки ворожих військ прямо в тилу. І тисячі ветеранів АТО, які зараз на дембелі, готові взяти рюкзаки й піти на фронт, в упор не бачать розгортання російських сил у них перед носом.

За останні кілька тижнів ми побачили на каналах “NewsOne” і “112” ряд інтерв’ю з такими особами, як Медведчук, Шуфрич, Герман та інші. Вони вже відкрито закликають Збройні Сили скласти зброю та укласти мир з росією та путіним. Ви на це готові?
Готові забути наших загиблих?
Готові пробачити свої рани, свої відірвані кінцівки та втрачене здоров’я?
Ви готові покласти х*р на сльози матерів, які втратили своїх синів?
Готові дивитись в очі дітям, яким ніколи вже не судилося обійняти свого небритого тата, що пропах тютюном та порохом, і показати йому свої нові іграшки, які їм мама купувала, поки він воював?

Ви легко йдете на мітинги за всяку хрєнь, але вам зараз наплювати на те, що прямо зараз ця 3,14дота, що зве себе опозицією, на ваших очах здає країну.

Закликаю військовослужбовців діючих і в запасі звернутись до керівництва держави щодо закриття анклаву російської пропаганди у вигляді каналів “NewsOne” і “112”.

Це наша країна і нам її відвойовувати.
Слава Україні!


Орест Каракевич

#Захисти_країну

Я, лейтенант запасу Каракевич Орест Юрійович. Служив в ЗСУ з червня 2014 по травень 2017 року. З них перші 2,5 роки був на передовій, в складі славного батальйону Айдар та 92-ї бригаді. В багатьох боях я втратив велику кількість своїх побратимів. Безліч жінок стали вдовами, діти – сиротами, матері втратили своїх дітей. Мої друзі віддали своє життя заради захисту України, її цілісності та незалежності, заради процвітання свого народу, змагаючись з набагато страшнішим та сильнішим ворогом.

І зараз мені страшно і боляче бачити, як на 5-му році війни на телебаченні процвітає гідра “руського міра”, замаскована під такі телеканали, як “Інтер”, “112”, “NewsOne”. На цих відстійниках ми бачимо пропаганду цього самого “руського міра”, заклики до примирення з ворогом (читай капітуляцію перед РФ), чуємо слова силіконових виродків про “моральних калек из вооруженых сил, стреляющих в детей и матерей”, інтерв’ю таких відкритих ворогів українського народу, як Медведчук, хода РПЦ, що швидше нагадує зомбіленд.

Як після цього всього дивитись в очі матерям загиблих? Як пояснити дітям, за що загинули їхні тато/мама?

Ми ведемо війну на передовій, та інформаційний фронт не менш важливий. Люди східних (часто і західних) регіонів зазвичай більш ніяких телеканалів і не бачать. І їм постійно вливається у вуха ота вся гидота і брехня.

Я звертаюсь до Президента України, Петра Олексійовича Порошенка, до Прем’єр-міністра Володимира Борисовича Гройсмана та до всього Кабінету міністрів з проханням все ж таки нарешті викорінити з українського медіапростору цей ганебний метастаз руського міра, вжити всіх заходів для заборони трансляції телеканалів “Інтер”, “112”, “NewsOne”.

P.S. На фото – бійці Айдару та мінометного розрахунку 24-ї бригади, з якими мав честь воювати літом 14-го року. Половини з них немає в живих…


Червона Яна

#ДикаВідьма
#Захисти_країну

Поки військові стримують Російську агресію на Сході Країни, проти них ведуть свою війну сепарськи прихильники…

З телеканалів Медведчука “NewsOne” та “112” кожного разу лунає бруд та погрози на адресу ЗСУ від старої влади.

Ми звертаємося до кожного зі своїх друзів… До наших рідних, до волонтерів, до матерей та тих, хто повернувся з Війни на відпочинок…

Неважливо, які в нас зараз політичні погляди, і хто ваш кандидат на вибори, підтримай нашу вимогу до діючої влади заборонити транслювання телеканалів, які ведуть інфовійну в Україні.

З повагою,
солдат ЗСУ,
Червона Я. М.

P. S. Кожен, хто згоден, зробіть пост з таким хештегом, хай всі бачать ваші вимоги.


Юлия Матвиенко

#Захисти_країну

Поки військові стримують російську агресію на Сході Країни, проти них ведуть свою війну сепарські прихильники…

З телеканалів Медведчука “NewsOne” та “112” кожного разу лунає бруд та погрози на адресу ЗСУ від старої влади.

Ми звертаємося до кожного зі своїх друзів… До наших рідних, до волонтерів, до матерей та тих, хто повернувся з Війни на відпочинок… Неважливо, які в нас зараз політичні погляди, і хто ваш кандидат на вибори, підтримай нашу вимогу до діючої влади заборонити транслювання телеканалів, які ведуть інфовійну в Україні…

З повагою,
солдат ЗСУ,
Белка

P. S. Кожен, хто згоден, зробіть пост з таким хештегом, хай всі бачать ваші вимоги

ФОТО ДЛЯ ТИХ, ХТО НЕ РОЗУМІЄ ДО СИХ ПІР, ЩО ТАКЕ ВІЙНА!!!

Не робіть все для того, щоб це взнати, не продавайте Україну!


Віталій Максимчук

#Захисти_країну

Я, підполковник Максимчук Віталій Васильович, перебуваю у Збройних Силах України 18 років. Війна, яку розпочала Росія на Донбасі у 2014 році, змінила кожного з нас і змусила зайняти чітку позицію.

І саме тому я, як громадянин України та офіцер ЗСУ, що дав присягу захищати свої державу та народ, не можу усвідомити, чому після стількох втрат на цій війні за спинами українських захисників у глибокому тилу знову розпускає свої отруйні квіти так званий «руський мир». Бо як інакше можна зрозуміти редакційну політику таких наче українських телеканалів як, наприклад, «NewsOne», «112» та «Інтер»? При цьому не перераховую купу електронних ресурсів, що називаються українськими ЗМІ та пишуть відверто проросійські тексти.

В ефірах вищеназваних телеканалів усе частіше знаходять притулок політичні діячі, які при повному потуранні ведучих, не боячись наслідків, поширюють брехню про ЗСУ, використовують прийоми воєнної пропаганди проти України та українців. Більш відкрито та майже прямо там лунають прямі заклики щодо примирення з Росією – державою, що вже п’ятий рік веде війну проти України, вбиваючи наших воїнів. Яскравий приклад антиукраїнської роботи – інтерв’ю пана Медведчука, яке транслювали «NewsOne» та «112». Політик, не соромлячись, закликав фактично до капітуляції заради миру із російським агресором.

Якщо це прийнятно і демократично, то що керівництво країни та кожен з вас скаже тим, хто зараз боронить Україну?

Що почують рідні тих, хто загинув в бою з російськими окупантами? Все, війна скінчилась? Давайте сядемо з Путіним за стіл переговорів? Наллємо горілки, потиснемо руки, заспіваємо «Широка страна моя родная», визнаємо росіян братами та обіймемося. Після чого він забере собі нашу землю, а нам і нашим дітям залишить рабське життя? Можливо, залишить. Адже усе буде залежати від настрою «великого брата».

Не розумію, як таке може відкрито відбуватися в країні, яка знаходиться у стані війни? Чому ці телеканали транслюють ворожу пропаганду, коли Верховна Рада України офіційно визнала Росію агресором? Хіба заради цього українці на всесвітніх самітах/конкурсах/виставах намагаються довести, що у нас не громадянська війна, як запевняє Путін?

Не знаю, чи існує законний спосіб вирішити проблему, тому звертаюся з вимогою до керівництва України розібратися з цим питанням та припинити потужний інформаційний вплив, що завдає шкоди Збройним Силам України, Національній гвардії, Прикордонним військам, добровольчим формуванням та країні загалом.

З повагою,
підполковник ЗСУ,
Віталій Максимчук.


Олег Мікац

#Захисти_країну

Я, генерал-майор Мікац Олег Михайлович, з перших днів в складі 93-ї ОМБР приймав участь в бойових діях на сході України. Особовий склад бригади героїчно виконував бойові завдання в районах Карлівки, Пісок, Авдіївки та в Донецькому аеропорту. Саме за їх стійкість і героїзм ворог почав називати їх Кіборгами. Було багато втрат, ще більше було поранено. Однак війна триває, а на Донбасі досі сплачують цю ціну заради перемоги.

І саме тому я, як громадянин України та офіцер ЗСУ, що дав присягу захищати свої державу і народ, не можу усвідомити, чому після стількох втрат на цій війні за спинами українських захисників у глибокому тилу знову розпускає свої отруйні квіти так званий «руський мир». Бо як інакше можна зрозуміти редакційну політику таких наче українських телеканалів як, наприклад, «NewsOne», «112» та «Інтер»? При цьому не перераховую купу електронних ресурсів, що називаються українськими ЗМІ та пишуть відверто проросійські тексти.

В ефірах вищеназваних телеканалів усе частіше знаходять притулок політичні діячі, які при повному потуранні ведучих, не боячись наслідків, поширюють брехню про ЗСУ, використовують прийоми воєнної пропаганди проти України та українців. Більш відкрито та майже прямо там лунають прямі заклики щодо примирення з Росією – державою, що вже п’ятий рік веде війну проти України, вбиваючи наших воїнів. Яскравий приклад антиукраїнської роботи – інтерв’ю пана Медведчука, яке транслювали «NewsOne» та «112». Політик, не соромлячись, закликав фактично до капітуляції заради миру із російським агресором.

Якщо це прийнятно і демократично, то що керівництво країни та кожен з вас скаже тим, хто зараз боронить Україну?

Що почують рідні тих, хто загинув в бою з російськими окупантами? Все, війна скінчилась? Давайте сядемо з Путіним за стіл переговорів? Наллємо горілки, потиснемо руки, заспіваємо «Широка страна моя родная», визнаємо росіян братами та обіймемося. Після чого він забере собі нашу землю, а нам і нашим дітям залишить рабське життя? Можливо, залишить. Адже усе буде залежати від настрою «великого брата».

Не розумію, як таке може відкрито відбуватися в країні, яка знаходиться у стані війни? Чому ці телеканали транслюють ворожу пропаганду, коли Верховна Рада України офіційно визнала Росію агресором? Хіба заради цього українці на всесвітніх самітах/конкурсах/виставах намагаються довести, що у нас не громадянська війна, як запевняє Путін?

Не знаю, чи існує законний спосіб вирішити проблему, тому звертаюся з вимогою до керівництва України розібратися із цим питанням та припинити потужний інформаційний вплив, що завдає шкоди Збройним Силам України, Національній гвардії, Прикордонним військам, добровольчим формуванням та країні загалом.

З повагою,
генерал-майор ЗСУ,
Мікац Олег Михайлович.

П.С. На фото – звільнення селища Піски.


Иван Костенко

#Захисти_країну

Тут Алексей Петров поднял хороший вопрос.

У нас идет 5-й год война. И, может, кто-то ее на себе не чувствует, но это война. С погибшими, ранеными, обстрелами артой в полный рост, разрушенными домами.

И тем не менее, у нас спокойно продолжают работать 112-й и NewsOne – каналы, которые прямо гонят пропаганду вражеской нам страны.

Может, пора ВР что-то решить с этим вопросом?

Может, хватит уже разрешать им и дальше лить грязь на нашу армию?


Сергій Назаренко

#Захисти_країну

Я, лейтенант НАЗАРЕНКО Сергій Васильович, перебуваю у Збройних Силах України 19 років. З березня 2014 року в складі підрозділу 95-ї окремої десантно-штурмової (аеромобільної) бригади беру участь у протистоянні агресії з боку Російської Федерації та проявам сепаратизму у східних районах України. За цей час багато моїх бойових побратимів віддали найцінніше – власне життям, чим доклали максимум зусиль для того, щоб ракова пухлина “русского мира” не поширювалася та не вражала Україну. Однак “війна” триває, український народ продовжує оплачувати своє небажання підкорюватися ворогові життями та здоров’ям своїх громадян.

Не зумівши отримати переконливу перемогу у відкритому протистоянні, ворог вдався до перевіреної тактики: нанесення удару в економічно-політичній сфері держави. І тут для нього є більш сприятливі умови, ніж на фронті, адже підґрунтя для пророщування та зростання паростків “русского мира” отримує значне живлення.

Серед представників “агрономів-вирощувачів” чільне місце займають телеканали (українськими їх назвати не повертається язик) «NewsOne», «112» та «Інтер», редакційна політика, діяльність та наслідки вище названих благодатною вологою зрошують ті самі паростки. Їх підтримують, “вчасно підносячи селітру”, ряд електронних видань ЗМІ.

В ефірах вищеназваних телеканалів усе частіше знаходять притулок політичні діячі, які при повному потуранні ведучих, не боячись наслідків та відповідальності, поширюють брехню про ЗСУ, використовують прийоми воєнної пропаганди проти України та українців. Більш відкрито та майже прямо там лунають прямі заклики щодо примирення з Росією – державою, що вже п’ятий рік веде війну проти України, вбиваючи наших воїнів. У гонитві за сумнівними рейтингами редакції каналів не цураються нічого.

Не знаю, чи існує законний спосіб вирішити проблему, що виникла, тому звертаюся з пропозицією до керівництва України розібратися з цим питанням, дати правову оцінку та вжити всіх заходів для припинення потужної інформаційної протидії реваншистів та послідовників “русского мира”, що наносить значну шкоду Україні та її народові, як всередині держави, так і за її межами.

З повагою,
лейтенант ЗСУ,
Назаренко С.В.


Женя Исаев

#Захисти_країну

Я, сержант Ісаєв Євген Олександрович (позивний Апостол) з перших днів у складі 79-ї ОДШБр приймав участь в бойових діях на сході України. Під час масивного обстрілу позицій в 2014 році отримав тяжке поранення та відмітку у військовому квитку про непридатність до служби в ЗСУ. Але моя Країна та моє командування не покинуло мене. І рішенням Міністра оборони мене було поновлено зі збереженням військового звання та всіх регалій. Після поновлення на службу мав честь проходити службу в лавах ВР/ССО. На разі за сімейними обставинами проходжу службу в ВПС ЗСУ. Окрім цього я є інструктором з тактичної медицини і є кращим її знавцем серед військовослужбовців ВПС.

Це я зі своїми братами проливав кров за свою Країну та свій Народ. Це я після чергової операції в той самий день, коли виписували зі шпиталя вже збирав речі та рушав на Схід задля навчання хлопців безпосередньо на лінії зіткнення. Це мене та мені подібних називають ненормальними. Контуженими АТОшниками. Смертниками…

І саме тому я, як громадянин України та сержант ЗСУ, що дав присягу захищати свої державу і народ, не можу усвідомити, чому після стількох втрат на цій війні за спинами українських захисників у глибокому тилу знову розпускає свої отруйні квіти так званий «руський мир». Бо як інакше можна зрозуміти редакційну політику таких наче українських телеканалів як, наприклад, «NewsOne», «112» та «Інтер»? При цьому не перераховую купу електронних ресурсів, що називаються українськими ЗМІ та пишуть відверто проросійські тексти.

В ефірах вищеназваних телеканалів усе частіше знаходять притулок політичні діячі, які при повному потуранні ведучих, не боячись наслідків, поширюють брехню про ЗСУ, використовують прийоми воєнної пропаганди проти України та українців. Більш відкрито та майже прямо там лунають прямі заклики щодо примирення з Росією – державою, що вже п’ятий рік веде війну проти України, вбиваючи наших воїнів. Яскравий приклад антиукраїнської роботи – інтерв’ю пана Медведчука, яке транслювали «NewsOne» та «112». Політик, не соромлячись, закликав фактично до капітуляції заради миру із російським агресором.

Якщо це прийнятно і демократично, то що керівництво країни та кожен з вас скаже тим, хто зараз боронить Україну?

Що почують рідні тих, хто загинув в бою з російськими окупантами? Все, війна скінчилась? Давайте сядемо з Путіним за стіл переговорів? Наллємо горілки, потиснемо руки, заспіваємо «Широка страна моя родная», визнаємо росіян братами та обіймемося? Після чого він забере собі нашу землю, а нам і нашим дітям залишить рабське життя? Можливо, залишить. Адже усе буде залежати від настрою «великого брата».

Не розумію, як таке може відкрито відбуватися в країні, яка знаходиться у стані війни? Чому ці телеканали транслюють ворожу пропаганду, коли Верховна Рада України офіційно визнала Росію агресором? Хіба заради цього українці на всесвітніх самітах/конкурсах/виставах намагаються довести, що у нас не громадянська війна, як запевняє Путін?

Не знаю, чи існує законний спосіб вирішити проблему, тому звертаюся з вимогою до керівництва України розібратися з цим питанням та припинити потужний інформаційний вплив, що завдає шкоди Збройним Силам України, Національній гвардії, Прикордонним військам, добровольчим формуванням та країні загалом.

З повагою, завжди ваш
сержант ЗСУ,
Ісаєв Євген Олександрович (позивний Апостол).


Микола Куп’янський

#Захисти_країну

Поки військові стримують Російську агресію на Сході Країни, проти них ведуть свою війну сепарськи прихильники…

З телеканалів Медведчука “NewsOne” та “112” кожного разу лунає бруд та погрози на адресу ВСУ від старої влади.

Ми звертаємося до кожного зі свої друзів… До наших рідних, до волонтерів, до матерей та тих, хто повернувся з Війни на відпочинок…

Неважливо, які в нас зараз політичны погляди, і хто ваш кандидат на вибори, підтримай нашу вимогу до діючої влади заборонити транслювання телеканалів, які ведуть інфовійну в Україні…

З повагою,
єкс-солдат ЗСУ,
Маслій Микола Миколайович.

P. S. Кожен, хто згоден, зробіть пост з таким хештегом, хай всі бачать ваші вимоги.


Павло Тука

#Захисти_країну

Алексей Петров написал обращение к нашей власти касательно вещания некоторых ТВ-каналов, которые все больше и чаще начинают быть похожими на Оплот-ТВ.

Медведчуки, Рабиновичи, Мураевы, Герман и т.д.

Пока парни на передке защищают нас от внешнего врага, враг внутренний спокойно вещает нам с ТВ-каналов.

Скажу вам больше, они абсолютно уверены в скором реванше.

Не знаю, услышат нас или нет, но попытаться однозначно нужно.


Олена Монова

Четыре года война.

Подлая, страшная, гибридная, многоликая.

Война на множестве фронтов одновременно.

Война, на которой убивают не только тело, но и душу.

Где выжигают и выхолащивают мозги.
Где выключают волю к сопротивлению.
Где лишают надежды.
Где нивелируют ценности.
Где воруют будущее твоих детей.
Где информация убивает быстрее, чем пуля.

Мы уже четыре года знаем своих врагов в лицо. На каждом из фронтов.

Мы произносим их имена вслух.
«NewsOne», «112», Интер.

Мы стараемся бороться с ними своими силами, но их недостаточно.

Государству нужно было подключиться к борьбе с информационным терроризмом внутри страны еще вчера.

Но, быть может, оно сделает это сегодня?

Просто для того, чтобы у нас было завтра.

К этому можете присоединиться и вы.
Просто поддержите флешмоб #Захисти_країну. Своим постом или репостом.

Мы должны это сделать вместе. У нас просто нет другого выбора.


Юрій Гудименко

#Захисти_країну

Глядите, друзья мои, какая х*ня.

В медиапространстве Украины есть набор откровеннно пророссийских телеканалов («Ньюзван», «Интер», «112»). Любой телеканал – это миллионы расходов. Миллионы, уточню, долларов. В месяц. Телеканал – это дорого. Поэтому телеканалы содержат или богатые люди, или богатые страны. Россия, например, может. И содержит. Ей нужно.

Нам тоже нужно. Нам – это Украине. И мы тоже содержим. Телерадиокомпанию «Суспільне», в состав которой входит в том числе телеканал «UA: Перший». Гендиректор – Зураб Аласания.

В проекте бюджета на 2019 год на ведомство Аласании отписывают почти два миллиарда гривен. Миллиарда. Гривен. Два. Из бюджета. За это мы получим примерно… дайте подумать… примерно них*я.

Рейтинги падают. Расходы растут. Я оплачиваю. Мы все оплачиваем.

Пророссийские каналы имеют устойчивую долю рынка. Они окучивают телезрителей покруче, чем огородник грядку.
Вот тебе, телезритель, Аня Герман, она тебе расскажет, как плохо воевать и как хорошо дружить с Россией.
Вот тебе, телезритель, прямой эфир с крестного хода РПЦ.
Вот тебе эксперт с московскими тезисами, вот тебе Медведчук, вот тебе Фирташ, вот тебе Бойко.
Всё для тебя, телезритель. Кушай. За всё уплочено.

Украинский государственный канал имеет своё мнение по этому поводу. У него тоже все уплочено – нами. Теми, кто платит налоги. Только мы за это не получим проукраинской пропаганды. Мы даже не увидим крестный ход УПЦ КП? – потому что там же будет Порошенко, а это пиар, значит. То, что этот ход был 3,14ец какой важной деталью в решении про автокефалию, Аласании насрать.
Мы не увидим на «Першому» нормальной проукраинской пропаганды.
Мы не увидим систематического развенчивания мифов российского агитпропа.
Мы не увидим своего оружия в этой войне.
Мы увидим них*я. Бестолковое, дорогостоящее, ничтожное них*я. Них*я из моего кармана.

Я не хочу оплачивать них*я. Я хочу нормальный информационный канал воюющей страны.
Нам не надо врать и придумывать истории про шпили.
Нам надо говорить правду.
Нам есть что сказать. Всегда есть.
У нас есть армия.
У нас есть экономика.
У нас есть победы.

Но я оплачиваю них*я. Них*я 24 часа в день, 7 дней в неделю. Них*я за ₴ 2 000 000 000 в год. Примерно 60 гривен в секунду стоит это самое них*я. Вторая космическая скорость превращения налогов в воздух.

Я не очень понимаю, что с этим делать, честно. Два миллиарда – это много. Это могло бы быть оружием. Но им не станет.

Но я знаю, что можно сделать ещё.

Ветеран АТО Алексей Петров начал кипиш, который имеет шансы на успех (trust me, I’m white). Кипиш состоит в том, что каналы типа «Ньюзвана» или «112» давно пора бы прижать к ногтю. И шансы, я повторюсь, на это есть.

Так давайте начнём с простого и перейдём к сложному.


Остап Біндер

#Захисти_країну

Четвертый год я в своем маленьком интернет-окопе. Не потому, что мне больше нечем в этой жизни заняться кроме как закрашивать пиксели. Это мой кривой, косой и мало эффективный, но все же выстрел из старенького “Photoshop CC 2015” в информационной войне.

Здесь каждый из нас, кто как может, противостоит вражеской пропаганде. Всем вместе нам это даже удается. Но это здесь, в интернете.

А за пределами этого нашего интернета вражеская пропаганда льется рекой. «NewsOne», Интер и всякие 112-е неприкрыто несут нашему народу пропаганду врага с голубых экранов.
Каждый день…
И мы не в силах с этим бороться…

Я призываю правительство защитить мою страну от влияния вражеской пропаганды.


Татьяна Березюк Павлык

#Захисти_країну

Ще за часів Майдану в нас почали відбуватися зміни, у багатьох запрацював генетичний код свободи, змін, незалежності. Люди повірили в себе та в свою країну, вибір був невеликий: або ми вистоїмо і зробимо своє майбутнє за європейським сценарієм, або ми здамося і будемо росіянським волам під хвіст дивитись.

Ми свій вибір зробили ціною сотень, а тепер і тисяч життів. Вчора у моєї подружки, повної тезки, на Світлодарській дузі загинув син. І це ціна російської агресії, яку платить кожен українець.

Хочу зазначити, що вже п’ятий рік я пишу вам (ща менше 13-14-15 роки, я прокидалась до п’ятої ранку, щоб написати вам правдиві новини, а не той російський непотріб, який ви чули з ТВ-каналів, зараз вже всі навчились відділяти зерна від полови самостійно) – «NewsOne», Інтер і 112 несуть вам російську пропаганду та зневажають все, що зробили тисячі українців для майбутнього нашої держави, не шкодуючи свого життя.

Сподіваюсь, що це можна припинити, бо в понеділок я чула, як людина в 55 рочків цитує мені росіянську маячню, посилаючись на “Это говорит пресса, а ты оторвана от мира и простых (матьих) людей.” Мені комфортно з розумними, мислячими в перспективу людьми, ніж розгрібати говно мокшанського півня в головах співвітчизників.

Буду щиро вдячна, якщо троляцькою лопатою треба буде присипать тільки Йюлю, бо вона ще свій “старий курс” не відсиділа, боюсь, що з “новим” ми розберемось і насіємо бурячків, бо цю комсомолку тільки вперед ногами можна винести з української політики.

Тож, зверніть увагу, що є отрутою для мізків українців, і припиніть розповсюдження роспропаганди «NewsOne», Інтер і 112 . А ті політикі, які бігають туди на отработку, будут (в своё время) встречены ансамблем Александрова. 🙂

Хотелось два дня серьезный пост запилить, а тут нагода. 😉

ПАП, ну шо ж ми тут сражаемся одни?


Николай Ткаченко

#Захисти_країну

Аудиторія телеглядачів на порядки більша за за аудиторію ФБ. Специфіка комунікації з телеглядачем полягає в односторонній подачі інформації (без можливості зворотнього зв’язку) без можливості поставити на паузу, що значно знижує можливості критичного осмислення інформації. Саме тому є вкрай небезпечним дозволяти Кремлю вести свою пропаганду, закамуфльовану під свободу слова, на українських телеканалах, ще й на найбільших.

“Від ворожої пропаганди залежить:

  • чи піде українець «захищати рідну землю» чи «нехай інші за розподіл сланцевого газу воюють»;
  • чи буде справно служити український воїн захищаючи рідну землю, чи “поверне зброю на Київ” бо “справжній ворог не в Кремлі, а на Банковій!”;
  • подзвонить чи не подзвонить українець в СБУ, МВС при необхідності;
  • піде чи не піде українець на вибори, проголосує чи не проголосує за вигідного кремлю кандидата;
  • як наслідок, проголосують чи заблокують нардепи необхідні закони для розвитку і безпеки України;

І ще дуже багато на що впливає кремлівська пропаганда. Це інформаційна війна, і якщо ти вважаєш, що тебе це не стосується, – ти вже граєш на руку ворогу. Якщо ти вважаєш, що тебе неможливо спокусити, обдурити, переконати, – ти вже в зоні ризику”© Поштова скринька Єгорової. “Інтер”, ТРК “Україна” та інше

Саме тому я закликаю українську владу нарешті перекрити найбільші канали промивки мізків українців Кремлем (мова про NewsOne, 112, Інтер), що разом із витісненням РПЦ з території нашої держави стане переломним моментом в інформаційній війні проти загарбника на території України.


Валентин Тимофієв

#Захисти_країну

Я, ст. солдат Тимофієв Валентин, в 2013 році підписав контракт про проходження військової служби в 79 ОАЕМБр (нині 79 ОДШБр). З перших днів проходження військової служби я пишався тим, що був не просто військовослужбовцем, а частинкою рідненької 79-ки. В 2014 році наші «братскіє сасєді» показали своє справжнє обличчя, намагаючись захопити нашу Неньку. Тому з самих перших днів ВІЙНИ (буду називати своїми іменами) я разом з побратимами стали на захист не тільки територіальної цілісності та суверенітету України, а й її народу. Не зрадив присязі! Не відбашляв кому треба! В липні 2014 отримав множинні осколкові поранення в результаті мінометного обстрілу під час виконання бойового завдання в зоні проведення АТО. Після тривалого лікування та декількох реабілітацій я продовжив проходити військову службу в 79-ці до кінця червня 2015.

Коли мене визнали непридатним до військової служби, я відчував себе як «непотріб». Але я зрозумів, що на мирній території існує теж дуже багато внутрішніх ворогів, які є не меншою загрозою для нашої Неньки. Тому питання: чому після стількох втрат на цій війні за спинами українських захисників у глибокому тилу знову розпускає свої отруйні квіти так званий «руський мир». Бо як інакше можна зрозуміти редакційну політику таких наче українських телеканалів як, наприклад, «NewsOne», «112» та «Інтер»? При цьому не перераховую купу електронних ресурсів, що називаються українськими ЗМІ і пишуть відверто проросійські тексти.

В ефірах вищеназваних телеканалів усе частіше знаходять притулок політичні діячі, які при повному потуранні ведучих, не боячись наслідків, поширюють брехню про ЗСУ, використовують прийоми воєнної пропаганди проти України та українців. Більш відкрито та майже прямо там лунають прямі заклики щодо примирення з Росією – державою, що вже п’ятий рік веде війну проти України, вбиваючи наших воїнів. Яскравий приклад антиукраїнської роботи – інтерв’ю пана Медведчука, яке транслювали «NewsOne» та «112». Політик, не соромлячись, закликав фактично до капітуляції заради миру із російським агресором.

Якщо це прийнятно і демократично, то що керівництво країни та кожен з вас скаже тим, хто зараз боронить Україну?

Що почують рідні тих, хто загинув в бою з російськими окупантами? Все, війна скінчилась? Давайте сядемо з Путіним за стіл переговорів? Наллємо горілки, потиснемо руки, заспіваємо «Широка страна моя родная», визнаємо росіян братами та обіймемося? Після чого він забере собі нашу землю, а нам і нашим дітям залишить рабське життя? Можливо, залишить. Адже усе буде залежати від настрою «великого брата».

Не розумію, як таке може відкрито відбуватися в країні, яка знаходиться у стані війни? Чому ці телеканали транслюють ворожу пропаганду, коли Верховна Рада України офіційно визнала Росію агресором? Хіба заради цього українці на всесвітніх самітах/конкурсах/виставах намагаються довести, що у нас не громадянська війна, як запевняє Путін?

Не знаю, чи існує законний спосіб вирішити проблему, тому звертаюся з вимогою до керівництва України розібратися із цим питанням та припинити потужний інформаційний вплив, що завдає шкоди Збройним Силам України, Національній гвардії, Прикордонним військам, добровольчим формуванням та країні загалом.

З повагою,
ст. солдат,
Тимофієв Валентин.

СЛАВА УКРАЇНІ!!!


Яринка Ірина Митрофанова

Долучаюся до захисту Країни

#Захисти_країну

Шановний Президенте України, вельми поважний Петре Олексійовичу!
Я не є знаковою особою в нашій війні з заклятим ворогом.
Я не є ні військовою людиною, ні відомим волонтером.
Я просто роблю те, щоб мишебратські берці не топтали нашу землю. Моє волонтерство почалося з Майдану і продовжилося з початку російської окупації.

Я не можу дивитись на те, як російська пропаганда віщає з українських каналів, ллє бруд на нашу армію і на Україну.

Я Вас дуже благаю: зробіть щось з цими ресурсами ворожої пропаганди на телебаченні: Інтер, НьюзВан, 112. Вже час зупинить ці навалу лайна, яка ллється звідтіля на нашу Державу і нашу Армію.
З найкращими побажаннями і з надіями, що Ви мене почуєте.

#Захисти_країну
Вельмишановний Уряде України і Вельмошановна Рада України!
Прошу навести лад з телемовленням новин по каналам Інтер, НьюзВан, 112.
Вони розносять ворожу пропаганду з телеефіру і цим наносять непоправимого удару по безпеці держави.
Робіть щось з цим!


Юрій Беляков

#Захисти_країну

Я, полковник Беляков Юрій Володимирович, в 2015-16 роках в складі 53-ї ОМБР приймав участь в бойових діях на сході України. Станиця Луганська, Авдіївка, Верхнє Торецьке, Торецьк, Майорськ, Зайцеве. Особовий склад бригади героїчно виконував поставлені бойові завдання. Було багато втрат, ще більше було поранено. Однак війна триває, а на Донбасі досі сплачують цю ціну заради Перемоги.

І саме тому я, як громадянин України та офіцер ЗСУ, що дав присягу захищати свої Державу і Народ, не можу усвідомити, чому після стількох втрат на цій війні за спинами українських захисників у глибокому тилу знову розпускає свої отруйні квіти так званий «руський мир». Бо як інакше можна зрозуміти редакційну політику таких наче українських телеканалів як, наприклад, «NewsOne», «112» та «Інтер»? При цьому не перераховую купу електронних ресурсів, що називаються українськими ЗМІ і пишуть відверто проросійські тексти.

В ефірах вищеназваних телеканалів усе частіше знаходять притулок політичні діячі, які при повному потуранні ведучих, не боячись наслідків, поширюють брехню про ЗСУ, використовують прийоми воєнної пропаганди проти України та українців. Більш відкрито та майже прямо там лунають прямі заклики щодо примирення з Росією – державою, що вже п’ятий рік веде війну проти України, вбиваючи наших воїнів. Яскравий приклад антиукраїнської роботи – інтерв’ю пана Медведчука, яке транслювали «NewsOne» та «112». Політик, не соромлячись, закликав фактично до капітуляції заради миру з російським агресором.

Якщо це прийнятно і демократично, то що керівництво країни та кожен з вас скаже тим, хто зараз боронить Україну? Як ми зможемо дивитися у вічі сім‘ям загиблих і нашим дітям?

Що почують рідні тих, хто загинув в бою з російськими окупантами? Все, війна скінчилась? Давайте сядемо з Путіним за стіл переговорів? Наллємо горілки, потиснемо руки, заспіваємо «Широка страна моя родная», визнаємо росіян братами та обіймемося? Після чого він забере собі нашу землю, а нам і нашим дітям залишить рабське життя? Можливо, залишить. Адже усе буде залежати від настрою «великого брата».

Не розумію, як таке може відкрито відбуватися в країні, яка знаходиться у стані війни? Чому ці телеканали транслюють ворожу пропаганду, коли Верховна Рада України офіційно визнала Росію агресором? Хіба заради цього українці на всесвітніх самітах/конкурсах/виставах намагаються довести, що у нас не громадянська війна, як запевняє Путін – ми боремося за незалежність від таких «родичів» і право вільного вибору місця у світовій спільноті?

Не знаю, чи існує законний спосіб вирішити проблему, тому звертаюся з вимогою до керівництва України розібратися із цим питанням та припинити потужний інформаційний вплив, що завдає шкоди Збройним Силам України, Національній гвардії, Прикордонним військам, добровольчим формуванням та країні загалом.

З повагою,
полковник ЗСУ,
Беляков Юрій Володимирович.

П.С. Результати обстрілів


Михайло Галишин

#Захисти_країну

Я, колишній солдат, Галишин Михайло Степанович. В армію пішов добровільно в 2014р. Перебував на службі в ЗСУ в 79-й ДШБр рік, з якого 9 місяців провів в зоні АТО. Чотирьох хлопців з мого батальйону було вбито російськими окупантами на Сході моєї країни.

Саме тому я, як громадянин України та резервіст першої черги ЗСУ, що дав присягу захищати свою державу і народ, не можу усвідомити, чому після стількох втрат на цій війні за спинами українських захисників у глибокому тилу знову розпускає свої отруйні квіти так званий «руський мир». Бо як інакше можна зрозуміти редакційну політику таких наче українських телеканалів як, наприклад, «NewsOne», «112» та «Інтер»? При цьому не перераховую купу електронних ресурсів, що називаються українськими ЗМІ і пишуть відверто проросійські тексти.

В ефірах вищеназваних телеканалів усе частіше знаходять притулок політичні діячі, які при повному потуранні ведучих, не боячись наслідків, поширюють брехню про ЗСУ, використовують прийоми воєнної пропаганди проти України та українців. Більш відкрито та майже прямо там лунають прямі заклики щодо примирення з Росією – державою, що вже п’ятий рік веде війну проти України, вбиваючи наших воїнів. Яскравий приклад антиукраїнської роботи – інтерв’ю товаріща Медведчука, яке транслювали «NewsOne» та «112». Політик, не соромлячись, закликав фактично до капітуляції заради миру із російським агресором.

Якщо це прийнятно і демократично, то що керівництво країни та кожен з вас скаже тим, хто зараз боронить Україну?

Що почують рідні тих, хто загинув в бою з російськими окупантами? Все, війна скінчилась? Давайте сядемо з Путіним за стіл переговорів? Наллємо горілки, потиснемо руки, заспіваємо «Широка страна моя родная», визнаємо росіян братами та обіймемося? Після чого він забере собі нашу землю, а нам і нашим дітям залишить рабське життя? Можливо, залишить. Адже усе буде залежати від настрою «великого брата».

Не розумію, як таке може відкрито відбуватися в країні, яка знаходиться у стані війни? Чому ці телеканали транслюють ворожу пропаганду, коли Верховна Рада України офіційно визнала Росію агресором? Хіба заради цього українці на всесвітніх самітах/конкурсах/виставах намагаються довести, що у нас не громадянська війна, як запевняє Путін?

Не знаю, чи існує законний спосіб вирішити проблему, тому звертаюся з вимогою до керівництва України розібратися із цим питанням та припинити потужний інформаційний вплив, що завдає шкоди Збройним Силам України, Національній гвардії, Прикордонним військам, добровольчим формуванням та країні загалом.

З повагою,
колишній солдат ЗСУ,
Галишин Михайло Степанович.

P.S. Розголос і резонанс в ФБ – це добре. Але кожен може зайти за посиланням і підписати петицію на сайті Верховної Ради України. Не варто зупинятися на пів дорозі – підписуйте.


Олександр Манилюк

#Захисти_країну

Я, підполковник Манилюк Олександр Павлович, перебуваю у Збройних Силах України 20 років. З них понад три роки у складі 79-ї ОДШБр віддав зоні АТО, де терикони та бліндажі передової назавжди змінили кожного з нас. За цей час багато моїх бойових побратимів пожертвували заради захисту України найціннішим – власним життям.

Однак війна триває, а на Донбасі досі сплачують цю ціну заради перемоги.

І саме тому я, як громадянин України та офіцер ЗСУ, що дав присягу захищати свої державу і народ, не можу усвідомити, чому після стількох втрат на цій війні за спинами українських захисників у глибокому тилу знову розпускає свої отруйні квіти так званий «руський мир». Бо як інакше можна зрозуміти редакційну політику таких наче українських телеканалів як, наприклад, «NewsOne», «112» та «Інтер»? При цьому не перераховую купу електронних ресурсів, що називаються українськими ЗМІ і пишуть відверто проросійські тексти.

В ефірах вищеназваних телеканалів усе частіше знаходять притулок політичні діячі, які при повному потуранні ведучих, не боячись наслідків, поширюють брехню про ЗСУ, використовують прийоми воєнної пропаганди проти України та українців. Більш відкрито та майже прямо там лунають прямі заклики щодо примирення з Росією – державою, що вже п’ятий рік веде війну проти України, вбиваючи наших воїнів. Яскравий приклад антиукраїнської роботи – інтерв’ю пана Медведчука, яке транслювали «NewsOne» та «112». Політик, не соромлячись, закликав фактично до капітуляції заради миру із російським агресором.

Якщо це прийнятно і демократично, то що керівництво країни та кожен з вас скаже тим, хто зараз боронить Україну?

Що почують рідні тих, хто загинув в бою з російськими окупантами? Все, війна скінчилась? Давайте сядемо з Путіним за стіл переговорів? Наллємо горілки, потиснемо руки, заспіваємо «Широка страна моя родная», визнаємо росіян братами та обіймемося? Після чого він забере собі нашу землю, а нам і нашим дітям залишить рабське життя? Можливо, залишить. Адже усе буде залежати від настрою «великого брата».
Не розумію, як таке може відкрито відбуватися в країні, яка знаходиться у стані війни? Чому ці телеканали транслюють ворожу пропаганду, коли Верховна Рада України офіційно визнала Росію агресором? Хіба заради цього українці на всесвітніх самітах/конкурсах/виставах намагаються довести, що у нас не громадянська війна, як запевняє Путін?

Не знаю, чи існує законний спосіб вирішити проблему, тому звертаюся з вимогою до керівництва України розібратися із цим питанням та припинити потужний інформаційний вплив, що завдає шкоди Збройним Силам України, Національній гвардії, Прикордонним військам, добровольчим формуванням та країні загалом.

З повагою,
підполковник ЗСУ,
Манилюк Олександр.

П.С. Фото з першої кампанії, 2014 рік.


Максим Дижечко

#Захисти_країну

Привет, Плахиши!

Я, Дижечко Максим Владимирович. Мне 37 лет, с 2013 года я осознал, что я жил неправильно, не по совести, не по сердцу.

Так и началась моя новая жизнь, более осознанная и намного интереснее.

Я начал видеть и чувствовать ложь, лицемерие, обман, манипуляции, ненависть.

На протяжении всех эти лет, я работал с военными, волонтерами, активистами и простыми гражданами, да что греха таить, моя мама была тем самым главным человеком, с кем я проводил постоянные беседы и разъяснял, что такое информационная война, что такое фейк и неправдивая информация, и насколько это опасно.

Ведь токсичность некоторой информации, может приводить до очень больших проблем, при условиях, что у нас идет война, последствия этой токсичности умножаются в несколько раз.

Простыми словами, кто-то вбрасывает фейк, люди неосознанно его распространяют, и это превращается в информационную бомбу, которая может забрать человеческие жизни, а самое страшное, веру в себя, в страну и в людей.

Цель этой информационной войны – дестабилизировать населения нашей страны, забрать волю к победе, убить веру в что-то хорошее, желание бороться и развиваться.

Зрада – это прекрасный продукт для слабых, и чем больше ее становится, тем больше паствы у нее появляется.

К сожалению, с этим можно бороться разными способами, писать в противовес про развитие, инновации, достижения, победы, людей, которые не опускают руки, вдохновлять, наставлять, объяснять, обучать различать правду от лжи.

А главное, вселять веру, что каждый – творец своей судьбы и хозяин своей жизни.

Другой способ – это максимально быстро и законно прикрывать источники этой информационной токсичности.

Как, например телеканалы «NewsOne», «112» и «Интер», а также огромное количество других интернет-ресурсов, на которых ежедневно льется токсичная российская пропаганда, которая направлена на разрушение нашей обороноспособности.

Гости этих ресурсов постоянно и планомерно несут в сознание огромного количества граждан Украины идею капитуляции перед россией, мысль о том, что легче быть рабами, но с пайкой от великой рф, вместо того, чтобы бороться за свою свободу и быть независимым.

Их меседж один – вы должны быть рабами и покориться старшему брату РФ и его прислужникам, и тогда всё будет хорошо, как раньше как в ссср.

Поэтому я прошу всех Богов АТО, Рглора, Одина, Темных эльфов, Асассинов, Ктулху, Титанов, Зевса , а также наше Правительство.

Сожгите их НАХ@Й, пожалуйста, но по закону!

Ночь темна и полна ужасов, и эти ужасы – это МЫ!
Аминь.


Дмитро Кайтанюк

#Захисти_країну

Я, молодший лейтенант запасу, Кайтанюк Дмитро Андронович. В лавах Збройних сил України перебував з травня 2014 по червень 2015 року. В складі легендарного батальйону “Айдар”. В багатьох боях я втратив велику кількість своїх побратимів. Безліч жінок стали вдовами, діти – сиротами, матері втратили своїх дітей. Мої друзі віддали своє життя заради захисту України, її цілісності та незалежності, заради процвітання свого народу, змагаючись з набагато страшнішим та сильнішим ворогом.

І зараз мені страшно і боляче бачити, як на 5-му році війни на телебаченні процвітає гідра “руського міра”, замаскована під такі телеканали, як “Інтер”, “112”, “NewsOne”. На цих відстійниках ми бачимо пропаганду цього самого “руського міра”, заклики до примирення з ворогом (читай капітуляцію перед РФ), чуємо слова силіконових виродків про “моральних калек из вооруженых сил, стреляющих в детей и матерей”, інтерв’ю таких відкритих ворогів українського народу, як Медведчук, хода РПЦ, що швидше нагадує зомбіленд.

Як після цього всього дивитись в очі матерям загиблих? Як пояснити дітям, за що загинули їхні тато/мама? Ми ведемо війну на передовій, та інформаційний фронт не менш важливий. Люди східних (часто і західних) регіонів зазвичай більш ніяких телеканалів і не бачать. І їм постійно вливається у вуха та вся гидота і брехня.

Я звертаюсь до Президента України, Петра Олексійовича Порошенка, до Прем’єр-міністра Володимира Борисовича Гройсмана та до всього Кабінету міністрів з проханням все ж таки нарешті викорінити з українського медіапростору цей ганебний метастаз руського міра, вжити всіх заходів для заборони трансляції телеканалів “Інтер”, “112”, “NewsOne”.

P.S. Фото 2015 р. зроблено під час оборони Луганської ТЕС.


Микола Русецький

#Захисти_країну

Я, молодший сержант Русецький Микола Вікторович, а зараз капрал патрульної поліції, прийшов за мобілізацією в 79 ОДШБр у березні 2014 з рідним братом, це мене пораненого в першому бою під Красним Лиманом рятував він . Після чого в мене було півтора місяці часу в шпиталі подумати, чи зможу я своїм патріотизмом щось змінити… Я подумав і прийняв рішення – Я ЗМІГ, мене понесло, без реабілітації я втік з госпіталю на Схід до своїх . Попавши в саме пекло оточення, патріотизм проявлялася ще більше, ще яріше. З таким темпом Аеропорт, Піски, Водяне, Опитне і всіляких інших гарячих “крапок” полетіли три з половиною роки, а з цими роками на небо пішло багато друзів, товаришів, найкращих десантників… За станом здоров’я та сімейними обставинами звільнився, але все одно захищаю державу на внутрішніх кордонах, – я поліцейський, і давав дві присяги, і обидві вони на захист народу!!! Це мене та мені подібних називають ненормальними. Контуженими АТОшниками. Смертниками…

І саме тому я, як громадянин України, що дав присягу захищати свої державу і народ, не можу усвідомити, чому після стількох втрат на цій війні за спинами українських захисників у глибокому тилу знову розпускає свої отруйні квіти так званий «руський мир». Бо як інакше можна зрозуміти редакційну політику таких наче українських телеканалів як, наприклад, «NewsOne», «112» та «Інтер»? При цьому не перераховую купу електронних ресурсів, що називаються українськими ЗМІ і пишуть відверто проросійські тексти.

В ефірах вищеназваних телеканалів усе частіше знаходять притулок політичні діячі, які при повному потуранні ведучих, не боячись наслідків, поширюють брехню про ЗСУ, використовують прийоми воєнної пропаганди проти України та українців. Більш відкрито та майже прямо там лунають прямі заклики щодо примирення з Росією – державою, що вже п’ятий рік веде війну проти України, вбиваючи наших воїнів. Яскравий приклад антиукраїнської роботи – інтерв’ю пана Медведчука, яке транслювали «NewsOne» та «112». Політик, не соромлячись, закликав фактично до капітуляції заради миру із російським агресором.

Якщо це прийнятно і демократично, то що керівництво країни та кожен з вас скаже тим, хто зараз боронить Україну?

Що почують рідні тих, хто загинув в бою з російськими окупантами? Все, війна скінчилась? Давайте сядемо з Путіним за стіл переговорів? Наллємо горілки, потиснемо руки, заспіваємо «Широка страна моя родная», визнаємо росіян братами та обіймемося? Після чого він забере собі нашу землю, а нам і нашим дітям залишить рабське життя? Можливо, залишить. Адже усе буде залежати від настрою «великого брата».

Не розумію, як таке може відкрито відбуватися в країні, яка знаходиться у стані війни? Чому ці телеканали транслюють ворожу пропаганду, коли Верховна Рада України офіційно визнала Росію агресором? Хіба заради цього українці на всесвітніх самітах/конкурсах/виставах намагаються довести, що у нас не громадянська війна, як запевняє Путін?

Не знаю, чи існує законний спосіб вирішити проблему, тому звертаюся з вимогою до керівництва України розібратися із цим питанням та припинити потужний інформаційний вплив, що завдає шкоди Збройним Силам України, Національній гвардії, Національній поліції, Прикордонним військам, добровольчим формуванням та країні загалом.

З повагою,
Русецький Микола Вікторович
(Позивний МОЛОТ).


Наталя Борисовська

#Захисти_країну

Багато слів писату не буду, оскільки УСІ СВІДОМІ УКРАЇНЦІ розуміють, що внутрішній інформаційний ворог нашої країни є такі х*єпльоти як інтер, 112 та newsone…

Я, як ветеранка УКРАЇНСЬКО-РОСІЙСЬКОЇ ВІЙНИ, як колишній кадровий військовий, що боронила свою НЕЗАЛЕЖНУ на Сході, закликаю НАШИХ «верховних» закрити цей інформаційний непотріб!!!

Ми показали на Майдані і на Сході, що боротися і боронити нашу ВОЛЮ ТА ІНТЕРЕСИ НАШОЇ КРАЇНИ МИ МОЖЕМО, тому, поки не пізно, йдіть по тихому, шкури!!!!

П.С. люблю дивитися, як палає вогонь, через вогнище йде очищення, єслі шо  😎


Дмитро Хомицький

Я, Дмитро Хомицький, капітан оперативного резерву першої черги. Зимою 2015 я був одним з тих, хто відгукнувся на прохання #Захисти_країну. В лавах Збройних сил України перебував з лютого 2015 по квітень 2016 року. З них понад 12 місяців у складі 95-ї ОДШБр у зоні АТО.

За цей час багато моїх бойових побратимів пожертвували заради захисту України найціннішим – власним життям. Однак війна триває, а на Донбасі досі сплачують цю ціну заради Перемоги.

І саме тому я, як громадянин України та офіцер ЗСУ, що дав присягу захищати свої державу і народ, не можу усвідомити, чому після стількох втрат на цій війні за спинами українських захисників у глибокому тилу знову розпускає свої отруйні квіти так званий «руський мир». Бо як інакше можна зрозуміти редакційну політику таких наче українських телеканалів як, наприклад, «NewsOne», «112» та «Інтер»? При цьому не перераховую купу електронних ресурсів, що називаються українськими ЗМІ і пишуть відверто проросійські тексти.

В ефірах вищеназваних телеканалів усе частіше знаходять притулок політичні діячі, які при повному потуранні ведучих, не боячись наслідків, поширюють брехню про ЗСУ, використовують прийоми воєнної пропаганди проти України та українців. Більш відкрито та майже прямо там лунають прямі заклики щодо примирення з Росією – державою, що вже п’ятий рік веде війну проти України, вбиваючи наших воїнів.

Не розумію, як таке може відкрито відбуватися в країні, яка знаходиться у стані війни? Чому ці телеканали транслюють ворожу пропаганду, коли Верховна Рада України офіційно визнала Росію агресором?

Не знаю, чи існує законний спосіб вирішити проблему, тому звертаюся з вимогою до керівництва України розібратися з цим питанням та припинити потужний інформаційний вплив, що завдає шкоди Збройним Силам України, Національній гвардії, Прикордонним військам, добровольчим формуванням та країні загалом.

З повагою,
капітан ОР-1,
Дмитро Хомицький.


К. Д. Гурняк

#Захисти_країну

2 роки тому за подібну мою спробу звернутися до влади мене затюкали свої ж, “на корню”.

Тоді я написала пост-звернення до АП, КМ і ВР з проханням вплинути на ситуацію в ЗМІ, і просила підписатись всіх, хто був не проти. Підписалось багато людей, але тоді я отримала на горіхи од тих, хто, як я тоді вважала, краще знає, краще рулить в ситуації, і, як здавалось, має рацію, до стану, що хтіла піти з фб.

Пройшло 2 роки – добре, що не 8, – і люди вирішили, що час настав. І це прекрасно, що вже настав, і я долучусь до цього, дякую, що розпочали…

То, що я роблю, і то, що я хотіла б зробити, – прірва між ними. Бо багато чого не вистачає, а хочеться всього і одразу, як всім.

То, з чим я щодня, щогодини йду у світ, як би я не противилась цьому, – велика віра і сподівання, що все буде так, як має бути, а, в нашому випадку, це пристойно, справедливо, історично правильно, і це – Україна. З малого мальства болить за цю землю, – мабуть, колискова “Ще не вмерла України…”, бабчев наспівувана, має вірні коди.

Я підтримую діючу владу, діючого мого Президента, шлях, яким ми рухаємось.

Єдине, що мені не до кінця зрозуміло і зовсім не прийнятно, – вольность. Ні, це не свобода слова, це – гуляй-поле, це той випадок, коли кожен, в кого є клавіатура і камера для поговорить, може абсолютно безкарно і оголтіло нести в світ неймовірну х*ню, перекручену, спотворену, продажну, на користь нашим ворогам, щодня, щохвилини, щосекунди забиваючі тупі бошки набивкою із старого мартацу…

2 роки тому це було страшно, але не так, як зараз, – в хід пішло все найниціше, найогидніше, найнереальніше, найбрехливіше, що колись лилось із кожного блендера.

Мислячі навчились абстрагуватись і “робити своє”. А ті, хто поплететься на вибори, вони не просто їдять це г*, вони смакують, приправляють своїми бридкими фантазіями і поширюють далі, поміж собі подібних.

Прошу звернути увагу на це діючу владу.

З вірою в Перемогу, К.Д. Гурняк, така собі дєвочка.


Анатолій Харченко

#Захисти_країну

Не думав, що зіткнуся з війною в глибокому тилу. Підлою та поки малопомітною. Але це поки що.

П’ятий рік палає Схід України. Там йде війна. Фактично щодня Україна втрачає своїх солдатів. Хлопці вгризаються в землю, відвойовуючи українську землю у братніх російських агресорів по метру.

Там, поблизу тонкої червоної лінії ВОПів, все дуже просто. Як воронований відблиск кришки ствольної коробки автомату. Ранок, викурена сигарета, сидячи навпочіпки біля бліндажу, погнуте алюмінієве горнятко з обпалюючою губи кавою та сонний голос дитини в телефонній слухавці «Привіт, татусь… Ми за тобою скучили!». Я знаю цих хлопців та дівчат. Вони кроку назад не зроблять. Помруть, але більше не відступлять. Там немає політичних пристрастей. Їм все-одно, які там рейтинги та білборди з обіцянками. Солдати над ними ржуть і попутно заряджають патронами додаткові магазини. Так, про всяк випадок. Нехай будуть.

А в той же час в тилу воюючої української армії тихою тінню, руками своїх інформаційних нукерів, окупанти розгортають другий фронт. Деякі телеканали через певних політиків, абсолютно не соромлячись, ретранслюють в етер риторику ЗМІ країни-агресора. Я довго думав, як вплинути на це законним шляхом? І, окрім як звернутися безпосередньо до перших осіб держави, іншого шляху не бачу. (Сподіваюся, не виженуть з армії).

Я розумію, що мій глас волаючого в пустелі, точніше, в Фейсбуці навряд чи принесе багато користі. Але просто сидіти склавши руки?..

Як потім в очі дивитися своїм же хлопцям? Поки вони там воювали, ми тут, триста тисяч АТОшників, сховавши голову в гору своїх справ, профукали країну? Та от хрін там, навіть і не мрійте.

Звертаюся до всіх бойових побратимів. Відкладіть в сторону всі наші політичні розбіжності та підтримайте моє звернення до перших осіб держави. Інакше не помітимо, як над будівлею Верховної Ради України буде тріпотіти триколірна ганчірка.

З повагою до всіх,
Анатолій Харченко (позивний Хорол).


Олег Голтвянский

#Захисти_країну

Четыре года прошло с того момента, как первый российский солдат ступил своим грязным ботинком на украинскую землю…

Пятый год у нас война. Враг оккупировал Крым и часть Донбасса. С линии фронта каждый день приходят сводки о новых погибших, лучших сынах Украины.

В это самое время в тылу российскими спецслужбами, посредством кремлевской агентуры, через продажные СМИ ведётся антиукраинская пропаганда. Через телевизионные каналы, принадлежащие агентам кремля, распространяются мифы и слухи, необходимые врагу для того, чтобы посеять смуту в украинском обществе и деморализовать украинский народ. Делается это только с одной целью, – сломить волю к победе у украинцев. Россия не может позволить себе проиграть в этой войне, ведь в случае её поражения, вероятнее всего, это государство исчезнет с карты мира. Однако и мы не можем проиграть в этой войне, т.к. от этого зависит будущее наших детей. От этого зависит выживание украинской нации в целом.

Для того, чтобы победить, мы не должны давать возможности врагу внести смуту и разделить нас. Украинцы должны стать монолитом. Только вместе мы сможем одержать верх над одной из сильнейших стран мира. Только сомкнув ряды и стиснув зубы, отбросив усталость, превозмогая боль утрат и трудности военного времени, мы победим врага и прогоним поганые орды с нашей земли. Только одержав победу, мы обеспечим будущее дальнейших поколений от тяжести и горя войны, которые нам пришлось вынести на своих плечах. В ближайшие годы начнется большая война, и нам нельзя иметь в тылу агентов врага. Нам нужно вытравить это отродье каленным железом.

Поэтому я обращаюсь к первым лицам страны:

Уважаемые
Верховный Главнокомандующий Вооруженными Силами Украины
Петр Алексеевич Порошенко

Премьер-министр Украины
Владимир Борисович Гройсман

Председатель Верховной Рады Украины
Андрей Владимирович Парубий

Глава Службы безопасности Украины
Генерал армии Грицак Василий Сергеевич

Я, боец Сил специальный операций Вооруженных сил Украины, ГОЛТВЯНСКИЙ Олег Николаевич. В зоне проведения АТО находился в составе разных подразделений ВСУ с 2014 года. Многие мои товарищи отдали свою жизнь, выполняя свой долг по защите территориальной целостности и суверенитета Украины в ходе русско-украинской войны.

Поэтому меня как гражданина Украины и действующего военнослужащего чрезвычайно возмущает, что в то время, когда идёт война, и мы сражаемся на фронте, в тылу спокойно работает кремлевская агентура.

С экранов телевизоров постоянно льется потоками нечистот кремлевская пропаганда. Такие каналы как «NewsOne» и «112» распространяют враждебную пропаганду.

Прошу Вас провести проверку данных телекоммуникационных ресурсов по поводу их возможного сотрудничества со спецслужбами Российской Федерации и финансирования данных каналов из-за границы, в частности, из РФ.

В том случае, если подобные факты будут выявлены, прошу принять меры по лишению лицензий данных каналов.

С уважением,
сержант ССО,
Голтвянский О.Н.


Оксана Рубан

#Захисти_країну

Я, Оксана Рубан, волонтер, парамедик, доброволець. Пішла допомагати на фронт за першим батальйоном, який вирушив на Схід, боронити нашу країну від російського агресора. Вже п’ятий рік я стою пліч-о-пліч з нашими героїчними бійцями ЗСУ, Нацгвардії, Добровольчими батальйонами. І вже п’ятий рік я бачу, якою ціною ми здобуваємо нашу Перемогу і Незалежність. Я бачила очі смерті, я чула останній подих, я відчувала їх муки, в моїх руках уходило життя бійців… наших синів і братів…

Я пишаюся кожним, хто завзято, за покликом серця пішов боронити нашу Країну!
І люто ненавиджу тих, хто працює на руку агресора. Бо вся біль, кров, горе, біда нашого народу, саме на їх руках.

Поки військові стримують російську агресію на Сході Країни, проти них ведуть свою війну сепарськи прихильники…

З телеканалів Медведчука “NewsOne” та “112” кожного разу лунає бруд та погрози на адресу ЗСУ від старої влади.

Я звертаюся до кожного зі своїх друзів… До наших рідних, до волонтерів, до матерів та тих, хто повернувся з Війни на відпочинок… Неважливо, які в нас зараз політичні погляди, і хто ваш кандидат на вибори, підтримай нашу вимогу до діючої влади заборонити транслювання телеканалів, які ведуть інформаційну війну в Україні…

З повагою,
парамедик екіпажу Медевак “Battle for life”,
Рубан Оксана.

P. S. Кожен, хто згоден, зробіть пост з таким хештегом, хай всі бачать ваші вимоги.


Олександр Проскурін

#Захисти_країну

Я, капітан Проскурін Олександр Сергійович, у лавах ЗСУ з 31.12.2014. Воюю у складі одної з в\ч ЗСУ, воюю з “руSSкім міром”. Війна забрала в мене дуже багато друзів… І, на жаль, її жнива ще не закінчена. Усі вони були кращими, сміливішими, розумнішими та відчайдушнішими за мене! Я пам’ятаю кожного, і вони назавжди закарбувалися в мені! Ніхто з нас не в змозі повернути їх! Але від нас усіх залежить, ким вони та усі інші загиблі воїни будуть для наступних поколінь Українців!

І саме тому я, як громадянин України та офіцер ЗСУ, що дав присягу захищати свої державу і народ, не можу усвідомити, чому після стількох втрат на цій війні за спинами українських захисників у глибокому тилу знову розпускає свої отруйні квіти так званий «руський мир». Бо як інакше можна зрозуміти редакційну політику таких наче українських телеканалів як, наприклад, «NewsOne», «112» та «Інтер»? При цьому не перераховую купу електронних ресурсів, що називаються українськими ЗМІ і пишуть відверто проросійські тексти.

В ефірах вищеназваних телеканалів усе частіше знаходять притулок політичні діячі, які при повному потуранні ведучих, не боячись наслідків, поширюють брехню про ЗСУ, використовують прийоми воєнної пропаганди проти України та українців. Більш відкрито та майже прямо там лунають прямі заклики щодо примирення з Росією – державою, що вже п’ятий рік веде війну проти України, вбиваючи наших воїнів. Яскравий приклад антиукраїнської роботи – інтерв’ю пана Медведчука, яке транслювали «NewsOne» та «112». Політик, не соромлячись, закликав фактично до капітуляції заради миру із російським агресором.

Якщо це прийнятно і демократично, то що керівництво країни та кожен з вас скаже тим, хто зараз боронить Україну?

Що почують рідні тих, хто загинув в бою з російськими окупантами? Все, війна скінчилась? Давайте сядемо з Путіним за стіл переговорів? Наллємо горілки, потиснемо руки, заспіваємо «Широка страна моя родная», визнаємо росіян братами та обіймемося? Після чого він забере собі нашу землю, а нам і нашим дітям залишить рабське життя? Можливо, залишить. Адже усе буде залежати від настрою «великого брата».

Не розумію, як таке може відкрито відбуватися в країні, яка знаходиться у стані війни? Чому ці телеканали транслюють ворожу пропаганду, коли Верховна Рада України офіційно визнала Росію агресором? Хіба заради цього українці на всесвітніх самітах/конкурсах/виставах намагаються довести, що у нас не громадянська війна, як запевняє Путін?

Не знаю, чи існує законний спосіб вирішити проблему, тому звертаюся з вимогою до керівництва України розібратися із цим питанням та припинити потужний інформаційний вплив, що завдає шкоди Збройним Силам України, Національній гвардії, Прикордонним військам, добровольчим формуванням та країні загалом.

З вірою в неминучу Перемогу України,
“Лейтьоха”!

P.S. 17.01.15 – коротка перерва в першому бою, околиці ДАПу.


Вікторія Мірошніченко

#Захисти_країну

Я, Вікторія Мірошніченко, Народний Герой України. Та сама, яка входить в 93% навіжених українців, добровольців, яка в 2014 році, на початку війни пішла добровольцем на війну, захищати Україну від російських загарбників. Як волонтер, парамедик, боєць батальйону “Луганськ-1”. Всі ці роки я невтомно, і не шкодуючи себе пліч-о-пліч з іншими Патріотами, віддавала себе заради нашої Перемоги. Майже 5 років лютої війни! Сотні номерів телефонів в моїй записній книжці, які ніколи більше не відповідять. Тисячі скалічених хлопців. Тисячі моїх Друзів з Донбасу, які не втрачають віри повернути свої домівки на окупованих територіях. Мої друзі кримчани, які вірять в те, що Збройні Сили України, таки зайдуть з Перемогою в Крим! Мої діти та вся моя Родина, які вірять в те, що всі ці роки я була далеко від них саме заради Перемоги! Війна триває! Війна ціною в життя наших хлопців та дівчат!

І саме тому я, громадянка України, не можу усвідомити, чому після стількох втрат на цій війні за спинами українських захисників у глибокому тилу знову розпускає свої отруйні квіти так званий «руський мир». Бо як інакше можна зрозуміти редакційну політику таких наче українських телеканалів як, наприклад, «NewsOne», «112» та «Інтер»? При цьому не перераховую купу електронних ресурсів, що називаються українськими ЗМІ і пишуть відверто проросійські тексти.

В ефірах вищеназваних телеканалів усе частіше знаходять притулок політичні діячі, які при повному потуранні ведучих, не боячись наслідків, поширюють брехню про ЗСУ, використовують прийоми воєнної пропаганди проти України та українців. Більш відкрито та майже прямо там лунають прямі заклики щодо примирення з Росією – державою, що вже п’ятий рік веде війну проти України, вбиваючи наших воїнів. Яскравий приклад антиукраїнської роботи – інтерв’ю пана Медведчука, яке транслювали «NewsOne» та «112». Політик, не соромлячись, закликав фактично до капітуляції заради миру з російським агресором.

Якщо це прийнятно і демократично, то що керівництво країни та кожен з вас скаже тим, хто зараз боронить Україну?

У нас війна скінчилася? Ви зможете відкрито подивитися в очі матерів загиблих Українців?

Я звертаюся до керівництва України з вимогою розібратися з цим питанням та припинити потужний інформаційний вплив ворога, що завдає шкоди ЗСУ, Нацгвардії, Прикордонним військам, Спецпризначенцям, Нацполіції, Добровольчим формуванням та країні загалом!

З повагою,
Руда.


Олег Мудренко

#Захисти_країну

С подачи Алексея Петрова вчера и сегодня много достойных людей сказали за вражескую пропаганду в телеэфире. И солдаты, и офицеры, и генералы, и волонтеры.
Тут чинов нет, мы все граждане Украины, и нам тут жить.
Жить, растить детей и строить дома.

И есть враг, который нам этого не дает. Враг, напавший на нашу страну. Всегда, в любой армии мира, сорвать погоны было бесчестьем для военного. Они сорвали их сами. У них нет чести и нет будущего.

Враг, сидящий в кабинетах телеаналов, такой же, как ихтамнеты на позициях напротив меня. Наглый, без чести и совести. Без флагов и погон. И разговор с ними должен быть такой же.

Поддерживаю требования запрета антигосудаственной пропаганды и, в первую очередь, телеаналов 112 и ”NewsOne”. Журналист от медиа3,14*оты отличается ответственностью за свои слова. От отзыва лицензий до уголовной – за ложь, за провокации, за призывы сдаться врагу. Журналист любого уровня должен бояться врать. Трепетать от одной мысли о пропаганде врага. Тогда это свобода слова. А не вакханалия одуревших от безнаказанности продажных пигмеев.

Честь имею.
Военнослужащий ВСУ,
Олег Мудренко.


Світлана Чуб

#Захисти_країну

Я не солдат ЗСУ. Не офіцер, не генерал. Але я теж візьму участь у цьому флешмобі.

Я переселенка з прифронтового району південносхідного закутка Харківщини. Два роки тому я привезла до спокійного Львова свого чоловіка-АТОвця після демобілізації. У свій батьківський дім. Де ми обоє зіткнулися з інформаційним терором каналів ”Інтер” і ”ТРК Україна”, які на повну гучність з ранку до ночі слухає моя мати. З яких лунає не тільки ворожа й остогидла нам російська мова, але й російська пропаганда. А потім ми слухаємо мамині фрази про ”дурнів, які воюють за конфети Порошенка”.

Ми втекли з батьківського дому на зйомну квартиру. Ми припинили спілкування з нашими старими, начисто затруєними пропагандою ”Інтера”, ”тТРК Україна”, ”НьюсВан” і 112, а також газети ”Експрес”.

Я благаю Президента, Уряд, РНБО вжити найрішучіших заходів щодо припинення ворожої інформаційної пропаганди в країні, що обороняється. Захистіть наших довірливих стариків. Захистіть чесність виборів. Захистіть країну.

З повагою,
Світлана Чуб,
учитель,
дружина демобілізованого учасника бойових дій.


Галина Ігнатова

#Захисти_країну

Зайшла в стрічку і ось таке маємо…
Яна Червона, підтримую тебе.

Поки військові стримують Російську агресію на Сході Країни, проти них ведуть свою війну сепарськи прихильники…

З телеканалів Медведчука “NewsOne” та “112” кожного разу лунає бруд та погрози на адресу ВСУ від старої влади.

Ми звертаємося до кожного зі свої друзів… До наших рідних, до волонтерів, до матерів та тих, хто повернувся з Війни на відпочинок… Неважливо, які в нас зараз політичні погляди, і хто ваш кандидат на вибори, підтримай нашу вимогу до діючої влади заборонити транслювання телеканалів, які ведуть інфовійну в Україні…

З повагою, волонтер 30-ї ОМБр,
Ігнатова Галина.

P. S. Кожен, хто згоден, зробіть пост з таким хештегом, хай всі бачать ваші вимоги.


Тата Аталон

#Захисти_країну

Шановний Президент України, вельми поважний Петре Олексійовичу!
Я не є знаковою особою в нашій війні з заклятим ворогом.
Я не є ні військовою людиною, ні відомим волонтером.
Я просто руда та скажена, яка як може захищає нашу Неньку.

Але я Вас дуже благаю: зробіть щось з цими ресурсами ворожої пропаганди на телебаченні: Інтер, НьюзВан, 112. Вже час зупинити цю навалу лайна, яка ллється звідтіля на нашу Державу і нашу Армію. Дуже благаю.

З найкращими побажаннями та з надіями, що Ви мене почуєте.
Завжди Ваша руда з Харкова.

#Захисти_країну
Вельмишановний Уряде України і Вельмошановна Рада України!
Прошу навести лад з телемовленням новин по каналам Інтер, НьюзВан, 112.
Вони розносять ворожу пропаганду в телеефірі та цим наносять непоправного удару по безпеці держави.
Робіть щось з цим!


 

Автор