Укрзалізниця хоче залучити техніку PESA та Siemens для оновлення приміських поїздів

Ярослав Вінокуров, фото
Ярослав Вінокуров
Очільник Укрзалізниці Євген Кравцов провів переговори з представниками транспортних компаній PESA та Siemens щодо можливості залучення їхньої техніки для оновлення парку приміських поїздів в Україні.

Очільник Укрзалізниці Євген Кравцов провів переговори з представниками транспортних компаній PESA та Siemens щодо можливості залучення їхньої техніки для оновлення парку приміських поїздів в Україні.

Відповідні переговори відбулись під час виставки залізничного рухомого складу, що відбулась у Берліні, передає прес-служба Укрзалізниці.

«Укрзалізниця  пропонує різноманітні формати оновлення парку рухомого складу для приміських перевезень. Про це і говорили з представниками польського виробника PESA», — заявив Кравцов.

За словами голови Укрзалізниці, наразі компанія розраховує на долучення до питання оновлення приміських поїздів органів місцевої влади, які мають надати фінансову підтримку у реалізації даного проекту.

«Тому вже зараз ведемо пошук надійних партнерів, які мають досвід виробництва рухомого складу, що може використовуватися для приміських та регіональних перевезень», — додав Кравцов.

Крім цього, Укрзалізниця провела переговори з компанією Siemens. Там планують продовжити співпрацю у процесі постачання нового рухомого складу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди поїдуть локомотиви General Electric і чи подорожчає проїзд — інтерв’ю з керівником Укрзалізниці

23 лютого 2018-го Укрзалізниця та американська корпорація General Electric підписали мільярдний контракт. Рамкова угода передбачає модернізацію локомотивів та будівництво нових. Однією з умов угоди є локалізація виробництва локомотивів в Україні: на першому етапі — 10%, пізніше — 40%.

Також зазначалось, що Укрзалізниця планує списати близько 40% парку локомотивів через їх непридаьність.

11 вересня в Україну прибув перший локомотив американської компанії General Electric.

До кінця 2018 року та впродовж першого кварталу 2019 року планується постачання 30 вантажних дизельних локомотивів GE TE33AC з рівнем локалізації 10 %. Їх виробництво стартувало на початку 2018 року в США. Загалом за 15 років УЗ планує закупити до 225 нових тепловозів та модернізувати до 75 існуючих.



Поділитися: