Фічери

У США в прокат вийде документальний фільм про реалії арт-ринку

3 вересня, 2018
Кадр з документального фільму «Всьому є ціна». Художник Джефф Кунс перед однією з його картин Фото HBO

Кадр з документального фільму «Всьому є ціна». Художник Джефф Кунс перед однією з його картин Фото HBO

Американська телевізійна мережа HBO восени випустить документальний фільм «The Price of Everything» (Всьому є ціна). Робота розповість про цінність творів сучасного мистецтва і про вплив грошей на розвиток культури. Фільм вже показувався на кінофестивалях протягом року і був добре оцінений. В американських кінотеатрах в прокат вийде стрічка 10 жовтня, а на каналі HBO її прем’єра відбудеться 12 листопада.

«Ця картина коштує як будинок. Я люблю її, але вона не є будинком », — говорить у фрагменті фільму найдорожчий німецький художник Герхард Ріхтер, дивлячись на одне зі своїх невеликих полотен. У проекті взяли участь і інші зірки сучасного мистецтва. Серед них художники Джефф Кунс, Джордж Кондо, Ларрі Пунс, Нджідіка Акуніїлі Кросбі, представники аукціонних будинків Саймон де П’юра і Емі Каппеллацо, а також колекціонери Холлі Петерсон, Інга Рубенштейн і Стефан Едліс.

У фільмі з’явився і художній критик Джеррі Сальц, який розповів, що у 99% художників немає грошей. Режисером картини виступив Натаніел Кан, син архітектора Льюїса Кана. Фільм Натаніеля про свого батька My Architect був номінований на «Оскар» в 2003 році. А його короткометражний музичний байопік «Дві руки» висувався на американську премію в 2006.

Читайте: Мистецтво у кіно: захоплюючі фільми про художників, колекціонерів та арт-бізнес

Приєднуйтеся до нашої сторінки у Фейсбук

Share: