Фічери

Німецька галерея розірвала контракт з художником через його політичний допис у Facebook

20 серпня, 2018
Виставка Акселя Крагу у галереї Kleindienst / Фото: galeriekleindienst.de

Виставка Акселя Краузе у галереї Kleindienst / Фото: galeriekleindienst.de

Лейпцизька галерея Kleindienst відмовилася співпрацювати з німецьким художником Акселем Краузе, роботи якого виставлялися в ній протягом 13 років, через його пости у Фейсбуці, де він негативно відгукувався про політику по відношенню до мігрантів. Представники мистецької локації повідомили, що галерея не має наміру підтримувати праві погляди художника.  

Аксель Краузе є визнаним сучасним художником в Німеччині. Його відносять до Нової лейпцизької школи, яка внесла вагомий вклад в розвиток нового німецького реалізму. У пості, який не сподобався галереї, він назвав причиною кризи біженців в Німеччині «незаконною масовою імміграцією». В іншому пості він написав фразу «Ми будемо меншістю в нашій власній країні!».

Axel-Krause-2007-Kleindienst_01-7d92b179

Дії галереї викликали схвалення далеко не у всіх відвідувачів. Зокрема, деякі люди стали писати, що «нерозумно розділяти художника і його мистецтво і забороняти для показу твори автора через його погляди».

Читайте: Бенксі намалював нове політичне графіті, яке змусило людей розгадувати його зміст, а владу стерти його

Сам Краузе також встиг прокоментувати ситуацію: «Просто уявіть, який підніметься шум, якщо галерея відмовиться від художниці-феміністки або молодої дівчини, яка має інший колір шкіри через її політичні погляди! Ліберальні ЗМІ підняли б хвилю обурення!».

Приєднуйтеся до нашої сторінки у Фейсбук

Share: