ua en ru

Патріарх Варфоломій повідомив главі РПЦ про впровадження автокефалії в Україні

Патріарх Варфоломій повідомив главі РПЦ про впровадження автокефалії в Україні Фото: Вселенський патріарх Варфоломій та патріарх Кирил (patriarchia.ru)

За словами Євстратія, усі представники Московського патріархату були знервовані та напружені

У п'ятницю, 31 серпня, Вселенський патріарх Варфоломій на зустрічі у Стамбулі повідомив предстоятелю Російської православної церкви патріарху Кирилу, що збирається надати Укріїні автокефалію. Про це повідомляє у Facebook речник УПЦ КП архиєпископ Євстратій (Зоря).

За словами Євстратія, після зустрічі патріархів до журналістів вийшов митрополит Еммануїл і розповів, що "ми повідомили патріарху про рішення щодо подолання розділення в Україні та надання автокефалії, яке імплементується".

"Перші вістки з переговорів на Фанарі: патріарх Кирил не досяг всього, заради чого їхав", - повідомляє речник.

Патріарх Варфоломій повідомив главі РПЦ про впровадження автокефалії в Україні

За словами Євстратія, усі представники Московського патріархату були знервовані та напружені. Очікувалося, що гості залишаться на обід, але вони відразу поїхали.

Нагадаємо, що Петро Порошенко і патріарх Варфоломій обговорили дії по створенню автокефальної української церкви.

Додамо, що Вселенський патріарх Варфоломій передав послання президенту України Петру Порошенку, в якому підтвердив ініціативу надання українській церкві автокефалії. Текст послання був переданий президенту України під час його зустрічі з делегацією Вселенського патріарха Варфоломія в Києві, 27 липня.