«Мотор Січ» звинуватив The Washington Times в лобіюванні інтересів Росії

«Мотор Січ» звинуватив The Washington Times в лобіюванні інтересів Росії

Колектив заводу вважає, що якщо Китай перестане співпрацювати з «Мотор Січ», то ставитиме на літаки російські двигуни

«Мотор Січ» звинуватив The Washington Times в лобіюванні інтересів Росії
фото Економічна правда

Український завод з виробництва авіадвигунів «Мотор Січ» заявив, що поява в газеті The Washington Times (WT) інформації про те, що він постачає двигуни для китайських літаків – це не що інше, як лобіювання інтересів російських виробників.

15 жовтня WT з посиланням на дані китайського видання China Daily написала, що «Мотор Січ» поставила Китаю 20 двигунів для 12 китайських бойових літаків JL-10. Загалом контракт на $380 млн передбачає поставку 250 авіаційних двигунів.

Видання навело слова колишнього радника комітету з міжнародних справ Сенату США Вільяма Тріплетта про те, що «українці однією рукою отримують гроші американських платників податків, а другою встромлюють ніж у спину ВМС США». У статті згадувалася позиція критиків, які вважають, що президент Трамп повинен вплинути на Україну, щоб та припинила військово-технічне співробітництво з Китаєм. Коментарів самого заводу або української влади в матеріалі не наводилося.

На підприємстві «Мотор Січ» прокоментували статтю в «Washington Timеs»:

«Американська газета «Washington Timеs» опублікувала статтю із звинуваченнями у співпраці нашого підприємства з компаніями КНР в сфері поставок турбореактивних двигунів типу АІ-222-25. Автор статті вказує на те, що літаки із запорізькими двигунами використовуються Китаєм для озброєння авіаносців і допомагають йому в протистоянні інтересам США, тому закликають чинити тиск на Україну, щоб вона відмовилася від співпраці з КНР...

Однак, на ті ж китайські авіаносці в разі розриву контракту з «Мотор Січ» будуть втсановлені аналогічні російські двигуни АІ-222, а росіяни, зайнявши звільнену нішу на авіаринку Китаю, будуть цьому безмірно раді... на наш погляд, такі методи мають всі ознаки недобросовісної конкуренції», – йдеться в заяві трудового колективу, яку наводить портал 061.ua.

У заяві також говориться, що розрив ділових відносин з Китаєм спричинить скорочення робочих місць на запорізькому підприємстві.

«Трудовий колектив АТ «Мотор Січ» виступає проти маніпуляції і тиску на догоду ВПК Росії, і вимагає від української влади захистити інтереси вітчизняного виробника», – наголошується в заяві.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло