Справа Найєма: Одного з Саітових "арештували", іншого лишили без паспорта

Середа, 15 серпня 2018, 13:05

Шевченківський райсуд Києва ухвалив узяти під варту утікача Магомеда-Аміна Саітова, підозрюваного в причетності до побиття нардепа Мустафи Найєма.

Про це повідомив брат постраждалого, юрист Масі Найєм у Facebook 15 серпня.

"Сьогодні Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання сторони обвинувачення про застосування щодо підозрюваного Саітова Магомеда-Аміна запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", – написав він.

Масі Найєм нагадав, що ця особа все ще не перебуває в міжнародному розшуку, хоча з дня інциденту пройшло понад 100 днів.

Він наполягає, що Генеральна прокуратура попри свої заяви не надала необхідних документів і достатнього обґрунтування для "червоної картки" у базі Інтерполу.

Червоне повідомлення (картка) дозволяє екстрадицію особи. Блакитне повідомлення, яке спершу зробили на Магомеда-Аміна Саітова і скасували потім, дає додаткову інформацію щодо причетності людини до злочину, пояснив Масі.

Напередодні суд відмовив іншому фігуранту справи – Ахмеду Саітову – у дозволі залишити  закордонний паспорт на руках.

"Вчора відбулося засідання Шевченківського районного суду міста Києва з розгляду клопотання сторони захисту про зміну запобіжного заходу підозрюваному Саітову Ахмеду (водію автомобіля Mercedes – особі, яка спровокувала інцидент)", – написав Масі Найєм.

"Сторона захисту просила про скасування обов’язку здачі закордонного паспорту. Суд відмовив у задоволенні", – повідомив він.

Масі Найєм нагадав, що 30 липня адвокат Ахмеда Саітова надав суду певний текст англійською мовою (без печатки) про те, що підозрюваний нібито зарахований до коледжу в Лондоні.

30 квітня на дорозі біля Бессарабського ринку у Києві нардеп Мустафа Найєм вступив у перепалку з одним із водіїв, за що йому зламали щелепу.

Трьох чоловіків правоохоронці затримали по "гарячих слідах", ще один втік і полетів до Баку за 2 години після сутички.

Трьом затриманим інкримінують ст. 296, "хуліганство", а тому, кому вдалося втекти, – заочно ст. 296 та 122 "умисне тілесне пошкодження середньої тяжкості" ККУ.

5 травня глава МВС Арсен Аваков заявив, що Магомеда-Аміна Саітова, підозрюваного у побитті Мустафи Найєма, затримали в Азербайджані, розпочато екстрадиційні процедури. 

8 травня речник генпрокурора повідомила, що суд в Азербайджані відпустив Магомеда-Аміна Саітова під особисте зобов’язання. 

ГПУ направила до Азербайджану запит на екстрадицію Магомеда-Аміна Саітова, але там відмовили Україні.

Читайте також: "ОПГ Ребята". У яких справах фігурували нападники на Найєма

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News