Укрзалізниця не буде компенсовувати погані умови проїзду у вагонах

18:59, 13.08.2018
Укрзалізниця не буде компенсовувати погані умови проїзду у вагонах

(фото: прес-служба "Укрзалізниці")

Виплати компенсацій пасажирам потягів за неналежні умови проїзду не передбачені нормативними та нормативно-правовими актами.
 
Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на відповідь ПАТ "Укрзалізниця" на запит.
 
У відповіді зазначено, що перевезення "здійснюється пасажирськими вагонами, які відповідають санітарно-технічним та іншим нормам, що забезпечують безпеку для життя та здоров'я пасажирів".
 
"Відшкодування компенсаційних виплат пасажирам за неналежні умови проїзду нормативними та нормативно-правовими актами не передбачено", - кажуть в Укрзалізниці.
 
Укрзалізниця стверджує, що протягом 2018 року не було зафіксовано звернень громадян до суду щодо порушення їхніх прав під час пасажирських перевезень.
 
"Всі суперечки і непорозуміння, які виникають між пасажирами та працівниками залізниці, розв'язуються на станції начальником станції або начальником вокзалу, в поїздах під час руху поїзда - начальником поїзда, не доводячи їх до суду", - повідомили у товаристві.
 
Зазначається, що у разі виявлення у пасажирських вагонах технічних несправностей пасажир має право звернутися до начальника поїзда через провідника вагону. 
 
Укрзалізниця також уточнює, що супровід пасажирських поїздів медичним працівником не передбачений, а в екстрених випадках необхідно звертатись до провідника, який повідомить начальника поїзда, і той через засоби зв'язку зможе викликати швидку допомогу, яка чекатиме хворого на найближчій станції.
 
Відзначимо, раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що в найближчі 5-10 років в Україні зникнуть плацкартні вагони у потягах.