До фільму про Стуса повернуть сцену з Медведчуком

Субота, 11 серпня 2018, 17:48
До фільму про Стуса повернуть сцену з Медведчуком

Знімальна група фільму "Стус" вирішила дозняти видалену раніше зі сценарію сцену суду за участю адвоката Василя Стуса Віктора Медведчука.

Про це йдеться в заяві знімальної групи фільму, розміщеній на сторінці стрічки у Facebook.

Там зазначається, що сцена суду була видалена з останніх драфтів сценарію разом з ще двома десятками сцен. Зокрема, після розмови з сином поета.

"Крім того, розуміючи, що картина виходитиме в прокат в розпал передвиборчої кампанії, ми не хотіли робити пам’ять про велику людину інструментом політичних впливів та аргументів", - додають у знімальній групі.

Втім, розуміючи суспільну значущість теми, з огляду на кількість прохань з боку громадськості повернути сцену до фільму, його автори за останню добу зібрали продюсерську групу, щоб розглянути можливість вшанувати суспільний запит на присутність в художній картині про поета епізоду суду за участі його адвоката.

"Ми визнаємо, що, видаляючи з останнього драфту сценарію серед іншого і цю сцену, ми не достатньо відповідально підійшли до аналізу її значущості для суспільства", - йдеться у заяві.

"Найближчим часом сцену буде дознято, про що ми повідомимо медіа окремим прес-релізом", - наголосила знімальна група.

10 серпня стало відомо, що зі сценарію фільму про дисидента Василя Стуса, який має вийти на екрани у 2019 році, видалили усі згадки про кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука, який виступав захисником у процесі над поетом, хоча сам Стус від нього відмовився. 

Зі слів учасників знімального процесу, "продюсерам подзвонили з адміністрації Медведчука" і сказали, що якщо вони хочуть дозняти картину, не хочуть провокацій, то потрібно прибрати сцену суду над Стусом". 

Фільм створює UM-GROUP Production за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Продюсер стрічки Артем Денисов підтвердив інформацію про видалення сцен зі стрічки, однак, за його словами, сцену з Медведчуком вирізали лише через питання хронометражу фільму. Інформацію про дзвінок від імені Медведчука Денисов назвав фейком.

Прем'єр Володимир Гройсман доручив очільникам Мінкульту та Держкіно "зробити все можливе", щоб у фільмі про Василя Стуса, яка невдовзі має вийти на екрани, історію було подано "чесно, повністю і без перекручувань".

Читайте також:  Як відбувався судовий процес над Стусом за участі Медведчука

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування