Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ має намір відкрити провадження щодо судді, який закрив справу Кернеса


Суддя Андрій Антонов мотивував рішення про закриття справи Геннадія Кернеса тим, що сторона обвинувачення систематично не з’являється на дебати у справі
Суддя Андрій Антонов мотивував рішення про закриття справи Геннадія Кернеса тим, що сторона обвинувачення систематично не з’являється на дебати у справі

Генеральна прокуратура має намір відкрити кримінальне провадження щодо полтавського судді Андрія Антонова, який закрив справу мера Харкова Геннадія Кернеса.

«Зараз також вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР щодо постановлення суддею завідомо неправосудного рішення, що спричинило тяжкі наслідки. Вирішується питання про доручення цього розслідування органу досудового розслідування», – заявила заступник генпрокурора Анжела Стижевська пі час брифінгу.

Вона також назвала «абсолютною нісенітницею» те, що суд мотивував закриття справи Геннадія Кернеса тим, що сторона обвинувачення не з’являлася на дебати у справі.

Київський райсуд Полтави сьогодні закрив справу Геннадія Кернеса і його охоронців, яких звинувачували у викраденні, побитті і загрозі вбивством двом учасникам Євромайдану. Суддя Андрій Антонов мотивував таке рішення тим, що сторона обвинувачення систематично не з’являється на дебати у справі. Таким чином, суд вирішив, що прокурори відмовляються підтримувати обвинувачення у справі.

Кернес у суді заявив, що очікував виправдального вироку.

2 березня 2015 року прокуратура заявила, що харківського міського голову підозрюють у викраденні людини, катуванні, погрозі вбивством.

26 березня 2015 року Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Кернеса і двох його охоронців.

Харківський міський голова Геннадій Кернес заявляв, що кримінальне провадження проти нього є сфабрикованим.

XS
SM
MD
LG