"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" хоче ліквідувати правління і передати його функції Коболєву

Понеділок, 6 серпня 2018, 15:05
 

"Нафтогаз України" пропонує Кабінету міністрів ліквідувати посади всіх членів правління Національної акціонерної компанії, за винятком глави Андрія Коболєва.

Про це заявив сам Коболєв в інтерв'ю Економічній правді.

"За кожним важливим напрямом, який становить цінність компанії або її вартість, повинен бути закріплений один конкретний керівник, який за це відповідає", - заявив Коболєв.

"У нього повинні бути повноваження, але буде і відповідальність за прийняті рішення. Таким чином, буде усунена колективна безвідповідальність", - додав він.

Реклама:

"Пропозиція, яку ми винесли на уряд, передбачає скасування інших членів правління. Я буду однією особою, яка представлятиме все правління, і у мене буде індивідуальна відповідальність, як і у всіх інших", - сказав він.

Розширення своїх повноважень Коболєв назвав "конвертацією".

"Правління зараз має дуже широкі повноваження. Повноваження, які матиму я, будуть більш обмежені, але відповідальність за них тепер буде лежати на мені персонально", - сказав він.

Глава НАК зазначив, що роль наглядової ради "Нафтогазу" не зменшиться.

"Ступінь залежності від неЇ (наглядової ради - ред) залишиться такою ж. Вона буде погоджувати призначення і зняття керівників напрямів відповідно до своїх повноважень. Я буду обмежений повноваженнями, наданими мені наглядовою радою ", - резюмував Коболєв.

Повний текст інтерв’ю читайте за посиланням: Андрій Коболєв: Далеко не весь газ потрапляє до населення

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: