Іспанська поліція затримала групу російських мафіозі

Поділитися
Іспанська поліція затримала групу російських мафіозі У ресторані в Марбельї затримали ватажка російської мафії © diariosur.es
Одного із затриманих поліція вважає третім в ієрархії російської організованої злочинності в Іспанії.

В Іспанії поліція затримала трьох членів російської мафії. Влада вважає, що один із затриманих займає третю позицію в ієрархії російської організованої злочинності в країні. За даними слідства, він виступав арбітром у суперечках між угрупованнями, повідомляє Sur.

Поліція провела затримання в одному з ресторанів у Марбельї. Затриманим інкримінують планування вбивства, підробку документів та участь у злочинній групі. У поліції заявили, що кримінальні авторитети зібралися, щоб обговорити вбивство члена конкуруючої злочинної організації.

Правоохоронці звернули увагу на основного підозрюваного, коли той перебував у Литві і, за оперативними даними, намагався встановити контроль над російською мафією в Іспанії після арешту 129 кримінальних авторитетів.

На початку року в Іспанії розпочався судовий процес над членами "Тамбовсько-Малишевського" злочинного угруповання, операція з нейтралізації якого почалася 10 років тому. На лаві підсудних опинилися 18 осіб, в тому числі, депутат Держдуми від "Єдиної Росії" Владислав Резник, якого звинувачують у відмиванні грошей для російського ОЗУ.

Ватажки угруповання Геннадій Петров й Олексій Малишев переховуються від слідства, імовірно, в Росії.

"Тамбовсько-Малишевська" ОЗУ розпочала злочинну діяльність у 1996 році. За даними слідства, організація керувала з Балеарських островів, а також з Леванту і Коста-дель-Соль злочинними діями в Росії, а економічні прибутки від цих діянь перенаправляло за сприяння юридичним і фінансовим консультантам, які працювали на організацію "майже ексклюзивно".

Петров тісно пов'язаний з оточенням президента РФ Володимира Путіна, підтримує контакти з високопосадовцями і суддями. У Росії угруповання виконувала замовні вбивства, торгувала зброєю і наркотиками, займалася рекетом і підробкою грошей.

Прокуратура вимагає для більшості підозрюваних ув'язнення на п'ять з половиною років та накладення штрафів, які можуть перевищити 100 млн євро.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі