Новини

Не здатен, не підготований: екс-міністр оборони Анатолій Гриценко пояснив, чому не пішов на фронт

Не здатен, не підготований: екс-міністр оборони Анатолій Гриценко пояснив, чому не пішов на фронт

Лідер партії “Громадянська позиція”, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко пояснив, що не пішов воювати на фронті на Донбас, оскільки не має відповідної підготовки піхотинця або командира батальйону.

Про це він заявив у інтерв’ю виданню “Цензор “.

“Підготувати комбата, який навчить, доб’ється злагодженості, поведе людей і буде отримувати нехай локальні, але перемоги, а не потрапляти в котли, щоб люди гинули, – це серйозне професійне освіту плюс мінімум 10 років ще більш серйозної професійної підготовки офіцера-командира в військах. Це десятки мільйонів бюджетних коштів. Комбат в розумінні “батяня-комбат”. У всіх арміях світу такий порядок: комбат (командир) повинен володіти всіма видами зброї в своєму підрозділі, вміти водити всі види бойових машин, готувати бойові накази, організовувати тактична взаємодія з іншими родами військ, знати штабну роботу, тил, розвідку і ще багато чого”, – заявив Гриценко.

За його словами, він міг піти на фронт як офіцер, який має базову військову підготовку, але не як командир, а як авіаційний інженер в сфері обслуговування обладнання літаків.

” Але коли з’ясував, що у нас надлишок таких фахівців – і нині діючих, і в запасі, тим більше набагато молодший за мене, – то зрозумів, що моє місце не там. Тим більше, що авіація нами застосовувалася обмежено, і її фактично припинили застосовувати десь в серпні 14-го року “, – зазначив екс-міністр оборони.

Гриценко також висловив переконання, що кожен повинен займатися своєю справою.

“Війна – це жорстока, кривава і у всіх відносинах не людяна історія. Але в ній є свої закони, є свій професіоналізм. І тому, будучи людиною відповідальною, який не підготовлений, як піхотинець, як командир батальйону або полку, я не міг просто піти і сказати: хлопці, ходімо зі мною воювати, покажемо всім зразок нової української армії, вперед! Просто повести людей, щоб вони загинули, – це, я вважаю, безвідповідально. Тому і запропонував відповідальний варіант “, – пояснив політик.

Читайте також: Гриценко списував з міноборони БМП по $9-12 тисяч, а продавав по $350-500 тисяч.

Анатолій Гриценко та інші знищили нашу армію і створили передумови для російської агресії.

Нагадаємо, журналіст Андрій Дзиндзя опублікував документи, які засвідчують про передачу екс-міністром оборони Анатолієм Гриценком земельної ділянки приватним особам.

Також читайте: “Закрита зона”: Хто в українській владі став рекордсменом зі знищення та розпродажу Збройних сил.

Політолог Олександр Палій вважає, що нардеп Дмитро Добродомов – проект російських спецслужб, а з лідером партії “Громадянська позиція” Анатолієм Гриценком він пов’язаний через гроші.

Гриценко був лідером зі знищення систем ППО та літаків, а Єжель і Єхануров відзначилися в знищенні танкової складової – нардеп.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitter Telegram та Instagram.