Онучка Нельсона Мандели вперше показала малюнки відомого політика

21 липня, 2018
Роботи Нельсона Мандели / Фото: wetransfer.com

Роботи Нельсона Мандели / Фото: wetransfer.com

Компанія House of Mandela, керівником якої є онучка колишнього президента Південно-Африканської Республіки Нельсона Мандели, представила електронний каталог живопису відомого на весь світ політика та правозахисника. Архів став доступний 18 липня з нагоди 100 річчя від дня народження Мандели.

scan01_1_900 scan05_1_900hoog

Нельсон Мандела зайнявся живописом після того, як пішов з поста президента в 1999 році. За допомогою мистецтва він хотів осмислити своє довге життя. При цьому політик відзначав, що його малюнки говорили не стільки про нього, як про його країну. Одного разу він зізнався, що сподівається передати через свої картини то задоволення, з яким він їх створював.

Table_Mountain_900hoog Madiba___s_Nguni_Bull_820hoog

Мандела малював деревним вугіллям і пастеллю. Змальовував він здебільшого знакові місця в його житті: село Цгуну, яке він називав своїм будинком, і острів Роббенайланд, на якому він перебував під час ув’язнення з 1964 по 1982 рік. За своє життя він створив в цілому 40 творів. Зараз його спадкоємці вперше представили серію робіт, яку художник назвав «Батьківщина», їх мажна подивитися на платформі WeTransfer. Також у ПАР об’явилено 18 липня Днем Мандели.

Приєднуйтесь до нашої сторінки у Фейсбук та Telegram

Share: