ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Опоблок, “За життя” і Юлія Тимошенко – найбільші замовники джинси в інтернет-ЗМІ: дослідження ІМІ

16.07.2018, 11:09

Лідером з розміщення політичних матеріалів з ознаками замовності в онлайн-ЗМІ є Опозиційний блок (20% від усієї політичної джинси), на другому місці – “За життя” Рабіновича (10%) і на третьому місці – партія “Батьківщина” і її лідерка Юлія Тимошенко (6%).

Такими є результати масштабного дослідження українських інтернет-ЗМІ, що було проведено у червні 2018 року ГО “Інститут масової інформації”. Всього було оцінено 46 найпопулярніших інтернет-ЗМІ*.

 

Згідно з результатами дослідження, політичну джинсу у своїх стрічках новин розміщували 70% інтернет-медіа, які потрапили у вибірку.

5 частина від усієї політичної джинси була присвячена діяльності Опозиційного блоку. Головними спікерами від Опоблоку виступали голова фракції в парламенті Юрій Бойко, депутати Вадим Новинський, Юлія Льовочкіна, на яких припало 66% від всіх матеріалів.

10% від політичної джинси припало на партію “За життя”, а саме на її лідера Вадима Рабіновича, який є єдиним спікером від цієї політичної сили.

На партію “Батьківщина” припало 6% матеріалів з ознаками замовлення. У 90% замовних матеріалів цієї політсили фігурує Юлія Тимошенко.

Загалом 5% від всієї політичної джинси присвячувалось Радикальній партії та Олегу Ляшку, по 4% матеріалів з ознаками замовності припали на Віктора Медведчука, Віталія Кличка і партію “Наш край”.

Загалом з дослідження можна зробити висновок, що, незважаючи на те, що офіційно виборча кампанія ще не стартувала, політики вже активно піаряться у ЗМІ. І якщо партія «Опозиційний блок» не просуває поки єдиного кандидата, то партії «Батьківщина», «За життя» та Радикальна партія наразі вже працюють на своїх лідерів і  зосереджені на президентських виборах. Теми замовних матеріалів на сьогодні не відображають виборчих програм політичних сил, а більше є ситуативними і залежать від порядку денного.

Дослідження джинси проводилось ГО “Інститутом масової інформації” у 46 онлайн-медіа протягом червня-липня 2018 року. Матеріал підготовлено за сприяння Міністерства закордонних справ Чеської республіки. Інформація та погляди, висловлені в ньому, не обов'язково відображають офіційну думку Міністерства закордонних справ Чеської республіки.

*Аналізу підлягали всі матеріали, що вийшли у вказаних ЗМІ протягом червня 2018 року: Obozrevatel.com, Segodnya.ua, Tsn.ua, 24tv.ua, Rbc.ua, Unian.net, Nv.ua, Ictv.ua, Strana.ua, Gordonua.com, Pravda.com.ua, Znaj.ua, 112.ua, Korrespondent.net, Apostrophe.ua, Gazeta.ua, Censor.net, Telegraph.com.ua, Newsone.ua, Liga.net, Glavcom.ua, zik.ua, Facenews.ua, Unn.com.ua, Politeka.net, Expres.ua, Hronika.info, Bagnet.org, Ukrinform.ua, Radiosvoboda.org, Slovoidilo.ua, Kp.ua, Focus.ua, Fakty.ua, Zaxid.net, Podrobnosti.ua, Comments.uа, Vesti-ukr.com, Bykvu.com, From-ua.com, Hvylya.net, Zn.ua, Ukranews.com, Hromadske.ua, Interfax.com.ua, enovosty.com.

З повним дослідженням можна ознайомитися ТУТ.

Методологія дослідження доступна на сайті ІМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!