Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шабуніна облили зеленкою під САП, у нього хімічний опік очей

Вівторок, 17 липня 2018, 12:44

Голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін отримав хімічний опік обох очей після того, як під стінами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури провокатори облили його зеленкою.

Про це у Twitter повідомляє ЦПК.

"Сьогодні під стінами САП група молодиків у військовій формі напали на голову правління ЦПК Віталія Шабуніна та залили очі зеленкою. Згідно з медичним висновком Олександрівської лікарні, у Шабуніна хімічний опік обох очей", - йдеться у заяві.

У свою чергу У САП заявили, що засуджують насильство  та завдання шкоди здоров’ю протестувальника за допомогою зеленки.

"Виражаємо співчуття постраждалим протестувальникам, вимагаємо належного розслідування події та покарання тих, хто зазіхнув на конституційну свободу вираження поглядів та мирних зібрань", - заявила у прес-службі відомства..

"Щоби не стало причиною для протестів, вони повинні відбуватись в рамках Конституції України і не нести загрози протестувальникам та оточуючим", - додали у САП.

Крім того в антикорупційній прокуратурі зазначили, що пікети та мітинги не змусять прокурорів САП ухвалювати або ж не ухвалювати певне рішення, оскільки прокурор керується у своїй діяльності лише Конституцією та законами України.

"Саме для дотримання принципу верховенства права та забезпечення прав та свобод громадян Конституція та закон визначили гарантії незалежності прокурора в кримінальному процесі і САП буде слідувати закону, а не політичній конюктурі", - сказали у прес-службі.

Крім того в Transparency International Україна заявили про ріст проявів безкарного застосування сили проти антикорупційних активістів.

"Напад на мирну акцію під Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою 17 липня — черговий приклад. Вимагаємо від правоохоронних органів розслідувати цей злочин та покарати нападників", - повідомили в правозахисній організації..

Там додали, що 17 липня активісти антикорупційних організацій прийшли на мирну акцію під стіни САП, але поліція не змогла забезпечити безпеку її учасникам.

"Transparency International Україна вимагає від Національної поліції та прокуратури розслідувати цей інцидент. Громадськість має знати, хто є замовником та організатором цього нападу", - заявили в TI.

Також в організації зазначили, що системні напади на активістів є ганьбою для правоохоронної системи і тому вимагають від керівництва правоохоронних органів звіту про їх розслідування.    

Як повідомлялося, 17 липня біля будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зібрались протестувальники, одні з яких вимагають відставки керівника відомства Назара Холодницького, інші вимагають його роботи.

В результаті провокатори облили зеленкою та закидали тортами  голову ЦПК Віталія Шабуніна, який був організатором акції за відставку керівника САП Назара Холодницького.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: