В суспільстві є доволі популярними тези про зрадників «порохоботів», що Вони там щось відробляють за шоколадки, возвеличують славу Президента-Пороха (дик, я пишу з великою літери — можете мене вже причисляти до їхнього ореолу), звичайно, в кожного грає своя фантазія, кожен правий у своєму болоті. Але, на відміну від тих експертів, що сиплють постійно брудом в будь-якій незрозумілій ситуації, бо головне більше бруду витягнути (почитайте, хто там пише сьогодні про Трампа та всьо пропало для України, зрозумієте про кого я), тоді як так звані «порохоботи» пишуть про здобутки країни, про маленькі та постійні перемоги (на фронті, в економіці, в інших сферах). Може варто все таки навчитися відрізняти, who is who?

Я не проти критики, як такої, але ця критика має бути перевіреною та розглядатися в конкретних випадках із прив'язкою до конкретної особи ( а не волати, що винуватий хтось там, що навіть функціонально не відповідає за те питання), бо є дійсно різні упирі, але системно не можна так говорити, писати та застосовувати маніпуляції з метою повернути громадян в темінь зневіри.

Зрозуміло, що ці люди працюють на опозицію (не буду називати прізвищ, Ви це прочитаєте та не будете ставити лайки під цим постом), для пОпОзиції яка хоче прийти до влади (за допомогою Ваших медійних послуг) та повернути вектор, підписати «новий суспільний договір» чи ще шось таке учудити, щоби нашкодити українському народові. Ви просто забуваєте, яким Ви шляхом рухаєтеся та куди ведете свою маленьку паству в фейсбуці, на телеефірі чи продажному блозі на упячке, бо ведете їх шляхами зневіри та віри в якогось там ідеального лідера, що от-от прийде та наведе порядки, але нічого такого не буде, буде лише черговий транш та інші замовлення, Ви ж то добре розумієте ситуацію, Вас не обманути, Ви маєте хорошу освіту, але мислите лише тактично, де Вам до стратегічного та державницького мислення.

Про це пишуть та написали безліч наукових праць (про Ваш шлях в нікуди), але найкраще сюди підходить цитата Мануєля Кастельса : «Однако конструирование значений в головах людей является более решающим и более стабильным источником силы. Способ думания людей определяет судьбу институтов, норм и ценностей, на базе которых организованы общества. Если большинство людей думает так, что это противоречит ценностям и нормам, которые институциализированы в законах и правилах государства, система изменится, хотя не обязательно при этом будут выполнены ожидания агентов социальных изменений. По этой причине основной борьбой за власть является битва за конструирование значений в разуме людей»

Свідомо (хтось підіграє на руку пропаг*ндонів з Кремля або це ті самі консерви, які полюбляли виступати на Риа-Новости та й зараз вещают) чи несвідомо, але Ви формуєте світогляд українців де відсутня позитивна інформація, Ви є творцями наративу, який стимулює кудись їхати, всюди шукати зраду, казати всьо пропало, звинувачувати владу у своїй безтурботності та безвідповідальності.

P.S. будь-який психолог або людина, що розуміє як працює людська свідомість про це Вам скаже, особливо, ті хто розуміються на запусках фреймів в медіа