ГоловнаПолітика

Суд закрив справу про конфлікт інтересів під час голосування омбудсмена Денісової за своє призначення

Справу закрито у зв'язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Суд закрив справу про конфлікт інтересів під час голосування омбудсмена Денісової за своє призначення
Фото: facebook/Людмила Денісова

Печерський районний суд Києва закрив справу про конфлікт інтересів Уповноваженим Верховної Ради з прав людини Людмилою Денісовою під час призначення її на цю посаду.

Про це йдеться в матеріалах суду.

Відповідно до адміністративного протоколу, складеного Національним агентством щодо запобігання корупції, Денісова як депутат Ради 15 березня брала участь в обговоренні і в голосуванні питання про призначення її на посаду омбудсмена, що є порушенням вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, встановлених ст. 28 закону "Про запобігання корупції".

Також, на думку НАЗК, у Денісової був особистий інтерес у зв'язку з особливим статусом омбудсмена і різними пільгами. У зв'язку з цим агентство просило суд оштрафувати Денісову на 1,7 - 3,4 тис. гривень.

Суд зазначив, що наявність пільг у обмудсмена не може вважатися ознакою наявності конфлікту інтересів, оскільки пільги є гарантією незалежності уповноваженого.

Суд закрив справу стосовно Денісової в зв'язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Нагадаємо, Рада обрала Денісову омбудсменом 15 березня. Згідно з інформацією на сайті парламенту, Денісова голосувала за своє призначення. Наступного дня в Раді заявили, що готують звернення в Конституційний суд для оскарження рішення про призначення Денісової уповноваженим з прав людини.

Денісова - голова парламентського комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення. Була міністром соцполітики в урядах Юлії Тимошенко (2007-2010) і Арсенія Яценюка (2014 року). Досвіду правозахисної діяльності в неї немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram