ГоловнаСуспільствоЖиття

"Київводоканал" попереджає, що водопостачання всієї країни може бути обмежено й навіть припинено

Через зупинку "Дніпроазоту" немає хлору для знезараження води.

"Київводоканал" попереджає, що водопостачання всієї країни може бути обмежено й навіть припинено

"Київводоканал" заявив про загрозу централізованого постачання в Україні питної води через відсутність хлору для її знезараження.

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

У середині червня підприємство хімічної галузі "Дніпроазот", що виробляє рідкий хлор, який використовують водоканали для знезараження питної води, попередив про зупинку виробництва. Через це на водопровідно-каналізаційних підприємствах України виникла складна ситуація зі знезараженням питної води.

"На деяких підприємствах залишків хлору залишилося від тижня до 20 діб", - заявили в "Київводоканалі".

Про ситуацію, що склалася, були проінформовані уряд й Рада національної безпеки й оборони, яких попросили втрутитися й вирішити питання з постачанням хлору.

"Але, на жаль, й досі "Дніпроазот" не поновив свою роботу. Залишки хлору, які були на момент його зупинки, реалізовані повністю", - повідомили в "Київводоканалі".

Відзначається, що постачання хлору в цистернах з Румунії дуже проблематичні, оскільки європейські цистерни не можуть змінювати колісну базу, а також повинні мати сертифікацію в Україні. У цистернах хлор для знезараження отримують Київ, Харків, Кривий Ріг, Маріуполь та інші міста.

У "Київводоканалі" заявили, що якщо завод "Дніпроазот" терміново не відновить роботу, то вже на початку наступного тижня (9 липня) в деяких регіонах України може бути значно обмежена подача води в централізовану водопровідну мережу, а в деяких регіонах - повністю припинена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram