Керченський міст в анексованому Криму загрожує безпеці України — Рада нацбезпеки

Марія Леонова, фото
Марія Леонова
Побудований Росією Керченський міст, який з’єднує російський Краснодарський край та анексований Крим, створив низку серйозних загроз та методів тиску на Україну.

Побудований Росією Керченський міст, який з’єднує російський Краснодарський край та анексований Крим, створив низку серйозних загроз та методів тиску на Україну.

Про це в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов.

«Завдяки мосту тепер можна оперативно перекидати значні сили сухопутних військ РФ до Криму з подальшим проведенням наступальних операцій на півдні України», — сказав Турчинов.

Він водночас зауважив, що територія анексованого Криму і так максимально мілітаризована Росією, адже на півострові РФ створила 22-й армійський корпус. Також, за словами Турчинова, Росія продовжує нарощувати сили Чорноморського флоту.

«Ракетні комплекси, розміщені в Криму, можуть наносити удар по наших позиціях в глибокому тилу. Зенітні комплекси С-400 можуть вразити будь-яку повітряну ціль в центральній частині України. Все це являє для нас серйозну загрозу», — наголосив секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фальстарт Путіна на Керченському мості.

15 травня президент Росії Володимир Путін прибув в анексований Крим і відкрив рух по автодорожній частині незаконно зведеного Керченського мосту.

Керченський міст Росія почала будувати в Криму після анексії півострова. Його довжина становить 19 кілометрів.

Міністерство інфраструктури України заявило, що готує санкції щодо компаній, причетних до зведення «Кримського» мосту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міст у протоці, як колода в оці: про ціну Керченської переправи.

Начальник адміністрації Маріупольського морського порту в Україні Ігор Барський заявляв, що через Керченський міст в Азовське море не зможе зайти понад 100 великогабаритних суден.



Поділитися: