У Швейцарії заблокували 1 млрд франків на рахунках олігарха Вексельберга

У Швейцарії заблокували 1 млрд франків на рахунках олігарха Вексельберга
Віктор Вексельберг 
Фото: РИА Новости

Вексельберг має намір звернутися до суду

Ряд публічних і приватних швейцарських банків заблокували кошти на особистих рахунках Віктора Вексельберга, який потрапив під нові санкції США.

Про це повідомляє Forbes з посиланням на джерело в приватній бізнес-групі «Ренова».

Швейцарські банки заблокували 1 млрд франків на особистих рахунках Віктора Вексельберга. За інформацією джерела, кошти блокували як публічні банки (Credit Suisse, UBS), так і приватні.

Вексельберг має намір звернутися до суду, стверджує джерело. Крім цивільних позовів, які перебувають в процесі підготовки, проти банків можуть бути подані кримінальні позови щодо співробітників, відповідальних за блокування.

Ряд швейцарських банків крім блокування коштів протягом декількох днів відмовляли Вексельбергу в доступі до великих пакетів акцій в промислових компаніях Швейцарії, в числі яких - Sulzer, OC Oerlikon і Schmolz + Bickenbach.

Раніше пакети акцій були закладені в якості забезпечення за двома кредитами на суму понад мільярд швейцарських франків, які російський олігарх отримав від ряду західних банків.

За словами джерела видання, промислові активи були звільнені з-під застави після дострокового погашення кредитів. Раніше Мінфін РФ заявив про видачу групі «Ренова» кредиту на «ринкових умовах» від «Промсвязьбанка».

Нагадаємо, 6 квітня адміністрація США оголосила про запровадження нового пакету санкцій проти десятків фізичних та юридичних осіб в Російській Федерації. Серед них - наближені до Кремля бізнесмени Олег Дерипаска, Ігор Ротенберг, Кирил Шамалов, Віктор Вексельберг, сенатор Сулейман Керімов, голова правління «Газпрому» Олексій Міллер, секретар Ради нацбезпеки Микола Патрушев, колишній «охоронець» Путіна, нині керівник Росгвардії Віктор Золотов та інші.

Крім того, американський Мінфін запровадив обмеження проти 15 юридичних осіб – компаній та організацій.

У Росії пообіцяли карати тих, хто відмовиться працювати з «санкційними» компаніями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: