Компанія Ахметова вимагає від киян сплатити 3,2 млрд грн боргу

Компанія Ахметова вимагає від киян сплатити 3,2 млрд грн боргу

У «Київенерго» заявили, що найбільшу заборгованість за тепло, опалення та гарячу воду мають населення і ЖЕО столиці – 3,2 млрд грн

ПАТ «Київенерго» закликає жителів столиці мають сплатити борги за гарячу воду та опалення на рахунки «Київенерго» до 1 серпня 2018 року. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Зазначається, що оплата клієнтів автоматично перераховуються на спецрахунки Ощадбанку для оплати боргів за газ.

«У зв’язку із відмовою НАК «Нафтогаз Україна» підписувати контракт із КП «Київтеплоенерго» через невирішену ситуацію з боргами за газ погашення існуючих боргів протягом найближчих двох місяців є запорукою стабільності енергопостачання столиці», - підкреслюють у «Київенерго».

Повідомляється, що зараз борг Києва за тепло та гарячу воду сягає 4,8 млрд грн. «Найбільшу заборгованість за тепло, опалення та гарячу воду мають населення і ЖЕО столиці – 3,2 млрд грн. Борги державного і місцевого бюджету складають 190 млн грн, інших споживачів – 349 млн грн. Борги державного бюджету з компенсації пільг і субсидій, а також різниці в тарифах досягли майже 1 млрд грн. Водночас борг Києва за газ перед НАК «Нафтогаз України» становить 3,8 млрд грн», - заявляють у «Києвенерго».

Як повідомили сьогодні, 4 червня, у КМДА, заборгованість ПАТ «Київенерго» перед НАК «Нафтогаз» включає у себе близько 1,2 млрд грн нарахованих штрафів та пені.

КМДА наполягає, що питання заборгованості «Київенерго» перед «Нафтогазом» має вирішуватися на національному рівні.

Як повідомлялося, НАК «Нафтогаз України» відмовляється підписати договір на поставку газу КП «Київтеплоенерго», поки Київська міська державна адміністрація не приймає на себе всі зобов'язання з погашення заборгованостей, передбачені законом України «Про теплопостачання».

Мер міста Віталій Кличко заявив, що «Київтеплоенерго» не може взяти на себе боргові зобов’язання «Київенерго», розмір яких майже 5 млрд грн.

Міська рада вирішила, що Київ не братиме на себе борги «Київенерго».


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: