$39.22 €42.36
menu closed
menu open
weather +12 Київ

Правоохоронці кваліфікували загибель 15-річної дівчинки в Донецькій області як теракт

Правоохоронці кваліфікували загибель 15-річної дівчинки в Донецькій області як теракт На місці працює слідчо-оперативна група
Фото: police.dn.ua

Сьогодні під час обстрілу бойовиками Залізного Донецької області загинула неповнолітня дівчинка. За словами правоохоронців, снаряд вибухнув за три метри від неї.

Правоохоронці кваліфікували загибель 15-річної дівчинки в Залізному під Торецьком як теракт. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Донецької області.

"15-річна дівчинка в цей час знаходилася у власному дворі. Снаряд розірвався за три метри від неї і не залишив жодного шансу вижити. Розпочато кримінальне провадження. Про трагедію до поліції повідомив дідусь загиблої сьогодні приблизно о 12.30. Дитина вийшла у двір, у цей час бойовики відкрили артилерійський вогонь по Залізному Торецького району. Дівчина отримала травми, несумісні з життям", – ідеться в повідомленні.

На місці працює слідчо-оперативна група Торецького відділення поліції.

На своїй сторінці у Facebook учитель дівчинки Леонід Макаров повідомив, що загиблу звали Дар'я Каземирова.

"Сьогодні від уламків міни загинула моя учениця Дар'я Каземирова. Зовсім нещодавно вона відсвяткувала свій 15-й день народження, отримавши в подарунок телефон, про який вона довго мріяла, та готувалася до складання іспитів після 9-го класу. Бракує слів... сльози..." – написав він.

Про загибель підлітка сьогодні повідомив заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією та проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року.

За даними моніторингової місії Організації Об'єднаних Націй із прав людини в Україні станом на березень 2018 року, у зоні конфлікту на Донбасі з 2014 року загинуло 138 дітей. Зі свого боку президент України Петро Порошенко заявив, що з початку російської агресії на сході України було вбито 242 дитини.