$38.99 €42.16
menu closed
menu open
weather +12 Київ

Шкіряк про напад на англійських фанатів: Нічого страшного не сталося. На жаль, є ідіоти

Шкіряк про напад на англійських фанатів: Нічого страшного не сталося. На жаль, є ідіоти Шкіряк упевнений, що сил поліції вистачить для гарантування безпеки на фіналі Ліги чемпіонів
Фото: Зорян Шкіряк / Facebook

Не варто переоцінювати значення бійки українців з уболівальниками "Ліверпуля" у центрі Києва, до того ж постраждалі відмовилися писати заяви в поліцію. Про це заявив радник глави МВС України Зорян Шкіряк.

Атака на фанатів англійського "Ліверпуля" в ресторані Rooster у Києві не прикрашає місто, яке прийматиме фінал Ліги чемпіонів, але цю ситуацію можна вважати стандартною для організації матчів такого рівня. Про це в кулуарах Верховної Ради сказав радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Інциденти трапляються під час проведення таких матчів не тільки в Україні, а й по всьому світу. Зайдіть в інтернет і подивіться, що відбувається на футболі в Англії, Іспанії, Італії, Франції. Давайте знизимо оберти. Мені це нагадує нагнітання істерії. Нічого страшного і нічого ультраординарного не сталося. На жаль, є ідіоти, інакше я назвати цих людей не можу",  заявив він.

Шкіряк нагадав, що потерпілі англійці відмовилися висувати офіційні претензії.

На думку радника, у Києві сконцентровано достатньо сил поліції, щоб упоратися з позаштатними ситуаціями.

"Ну не можна до кожного вболівальника приставити поліцейського. Або в кожен бар, де англійці та іспанці напевно будуть уживати прекрасне українське пиво, яке у нас коштує $1, а у них – £7-8", – сказав Шкіряк.

24 травня приблизно о 23.00 у ресторані Rooster на вулиці Велика Васильківська у Києві. За словами очевидців, приблизно 20 осіб у банданах раптово атакували англійських фанатів, які відпочивали, кидали в них столи, стільці та склянки.

На місці події затримали двох українців.

Сотні уболівальників "Ліверпуля" і "Реалу" вже прибули до столиці України, де 26 травня відбудеться фінальний матч Ліги чемпіонів.