БУЛО ВАШЕ – СТАЛО НАШЕ: українські розвідники вкрали у бойовиків батарею мінометів

БУЛО ВАШЕ – СТАЛО НАШЕ: українські розвідники вкрали у бойовиків батарею мінометів

Поки бойовики підвищували алкогольний градус своїх організмів, українська розвідгрупа викрала у них цілу батарею мінометів, якими ті планували обстріляти цивільне населення. Пряма мова від наших військових.

Неодноразово наші позиції як і мешканці фронтової Мар’їнки потрапляли під вогонь із забороненого ворожого озброєння.

Наші підрозділи не могли протидіяти ворогу тими самими методами, адже ми, на відміну російським підрозділам та незаконним збройним формуванням, продовжуємо неухильно дотримуватись досягнутих у Мінську домовленостей.

Тому наші військові застосували інший, менш зухвалий, але більш дієвий спосіб, який не суперечить жодним домовленостям.

Так, 15 квітня, згідно отриманих розвідувальних даних, ворог вкотре мав на меті не лише спровокувати Збройні Сили України, а цього разу ще й дискредитувати нас: проросійські бойовики планували «підягнути» міномети калібру 120 мм до «сірої зони» та здійснити обстріл як українських позицій, так і житлового сектору.

Проте, командування підрозділу, який дислокується на цьому напрямку, спрацювало на випередження, віддавши бойовий наказ розвідникам вирушити в тил ворога та протидіяти його мінометникам.

Під час виконання завдання, розвідувальна група виявила міномети та чергову зміну з чотирьох осіб, яка мала, скоріше за все, охороняти заборонене озброєння.

Скориставшись халатністю ворожої групи, яка в повному складі відлучилася в будинки (читай, поповнювати рівень алкоголю в організмах, – ред.), наші розвідники відтягнули міномети на колісному ходу до найближчого укриття, а звідти під вогневим прикриттям вороже озброєння було переміщено до безпечної зони.

До бойового залізяччя в складеному вигляді була прикріплена з незрозумілою метою газета так званої ДНР, в якій розповідається про всі переваги утопічного життя вигаданої «Новоросії».

Цей випадок вчергове доводить, що проросійські незаконні збройні формування не мають наміру дотримуватись будь-яких домовленостей, натомість, мають на меті дискредитувати ЗСУ, нехтуючи безпекою цивільного населення.

Всі військовослужбовці, які виконали поставлене бойове завдання, будуть представлені до державних нагород.

Прес-служба 30-ї ОМБр

До слова: сучасна модифікація російського 120-мм міномета може стріляти практично всіма типами мін калібру 120-мм, в тому числі керованими мінами КМ-8 “Грань”.

Залишити відповідь