МАЙЖЕ ВІДКРИТИЙ МАЙЖЕ ЛИСТ ДО ВІТАЛІЯ КОЗЛОВСЬКОГО і не лише

МАЙЖЕ ВІДКРИТИЙ МАЙЖЕ ЛИСТ ДО ВІТАЛІЯ КОЗЛОВСЬКОГО і не лише

Козловський співав у Москві. Він вважає себе не те що невинним, а навіть правим. Більше того, з його слів це подвиг. Так і написав в себе на сторінці в соцмережах.

Пан Віталій висловився красиво:

За останні 4 роки я жодного разу не виступав в Росії і вважаю це недопустимим зі зрозумілих на те причин. Але коли від українців, які живуть у Росії, отримав запрошення виступити на концерті з нагоди Дня Перемоги – після тривалих сумнівів погодився. Я вшанував ветеранів там, де мене хотіли почути та з іншої нагоди цього виступу я б собі не дозволив.

Але тут є два питання. По-перше, Козловський чомусь не назвав імена тих ветеранів, які його начебто запросили. Чомусь не віриться, що у будь-якого учасника Другої світової (якому виповнилося мінімум 92 роки) в телефоні знайдеться номер пана Віталія.

По-друге, пан Віталій не уточнив суми. Ми маємо вважати, що виступав він безкоштовно? Про це співак мовчить. Представники шоу-бізнесу анонімно розповіли «Обозревателю», що він дійсно міг виступити безкоштовно. Можливо, виконавець хотів налагодити відносини з російськими продюсерами. Загалом такий виступ приносить 5-7 тисяч доларів.

Який з цих варіантів є в дійсності? Про це ми не знаємо. Ми лише бачили пана Козловського на сцені в Москві. І всі його виправдання шеляга ламаного не варті.

Не може нормальний громадянин України їхати на виступ до столиці країни, яка анексувала частину її території й виступати перед її громадянами. Не може й крапка.

Не може нормальний громадянин України виступати у столиці країни, яка посилає на Донбас сотні танків, тисячі тонн снарядів, аби тамтешні бойовики убивали українських солдат.

 

Але «справа Козловського» – це лише верхівка айсбергу, або купи гною – як хочете. Щороку сотні тисяч українців їдуть до Росії на заробітки. Люди з Західної України у Підмосков’ї будують дачі російським генералам. Тим самим генералам, які керують бойовикам на Донбасі.

А потім приїжджають в Україну у відпустку, відтягують дешевим, але якісним українським пивом і просторікують про те, який поганий Порошенко, бо досі не переміг у війні.

Ці здорові дядьки призовного віку не подумали навіть про те, щоб піти захищати батьківщину. Не задарма, як їхні діди у 41-му, – за гроші.

Цікаве те, що в середньому ці дядьки заробляють на будівництві генеральських дач у Москві 400 євро. На першій лінії в зоні ООС солдат отримує 500. На другій – 400.

Але краще поїхати у Москву. Там не стріляють. А батьківщина… Нехай син Порошенка воює. Наприкінці 2016 року за даними Головного управління з питань міграції МВС України, в Росії перебувало 2,5 мільйона українців, з них працездатного віку (від 18 до 59 років) – 1,9 мільйона осіб.

Напевне це для них в тому числі співав Віталій Козловський?

Але заробітчан, якщо не виправдати, то принаймні зрозуміти можна: вони таким чином утримують свої родини. Бо вдома роботи немає.

А Козловський? Невже він останній кусень хліба доїдає? На його концерт 21 травня в Києві мінімальна ціна квитка – 200 гривень. Скільки він заробляє на індивідуальних запрошеннях – знає лише сам пан Віталій.

Тепер головне. Очевидно, всі ці красиві слова Козловського – звичайне виправдання. Красиві слова – це красиві слова, а гонорари – це гонорари. Пані Тимошенко теж красиві і правильні слова каже, але хтось її вважає патріоткою? Не по словах, а по справах судити треба.

Тому ми не повіримо панові Козловському, який розливається соловеєм, розповідаючи, що поїхав до Москви на 9 травня

Щоб я мав можливість спілкуватися зі сцени саме як Український артист і просувати українську ідею і нашу правду простим людям.

Ми могли б вважати його героєм, якби він крикнув зі сцени: «Люди, росіяни, припиніть цю війну! Виведіть своїх «ихтамнетов» і танки з Донбасу! Не вірте російській пропаганді про злих «бендер».

Але він так не крикнув. Він співав. Він розважав п’яний натовп тих, хто зранку ходив вулицями з портретами Путіна, горлав «Можем повторить» і носився с портретами убитих на Донбасі бойовиків.

Серед натовпу, перед яким співав Козловський, напевне були ті, хто їздив на Донбас “пострелять хахлов”.

От поясніть мені як так – людина, якщо так про Козловського можна висловитися, підтримує колаборантку Штепу, не знає хто з ким воює, розважає окупантів – Заслужений артист України, і людина, яка відмовилася від всіх зв’язків з Росією, їздить на фронт з концертами і допомогою, спускається у шанці і бліндажі до наших Воїнів – Заслужений Артист України, – обурилася українська співачка Анастасія Приходько.

Може, дійсно, справа саме в дружбі Козловського з сепаратисткою Штепою? Скажи мені, хто твій друг…

Крім Козловського батьківщину за російські рублі продали такі особи: Кароліна Куєк, більше відома під псевдонімом Ані Лорак; Світлана Лобода, Віра Галушка, відома як Вєра Брєжнєва; Микола Бортник, який тепер зветься Макс Барських; Іван Дорн; Аліна Гросу; Надія Мейхер; Таїсія Повалій…

Напевне теж просувають у простий росіський народ українську ідею?

І це лише «зірки». А скільки менш відомих, маловідомих і взагалі невідомих «заробітчан»?
Так хоча б не розповідали, який поганий Порошенко та «липецьку фабрику» не згадували…

До слова: у 2017 році більш зафіксовано більш ніж 4 мільйони перетинів російського кордону громадянами України. Більшість – заробітчани…

ПАВЛО  ПРАВИЙ

Залишити відповідь