СОЛДАТИ НАТО ОТРИМАЛИ ЧЕРГОВИЙ МАЙСТЕР-КЛАС ВІД “КІБОРГІВ”

СОЛДАТИ НАТО ОТРИМАЛИ ЧЕРГОВИЙ МАЙСТЕР-КЛАС ВІД “КІБОРГІВ”

Українські десантники продовжують шокувати американських генералів, котрі уже не знають, що і робити. Цього разу навчання НАТО, в яких беруть участь наші “кіборги”, знову пішло під їхню диктовку. Професійні військові альянсу уже третій день перебувають в шоці.

“Під час міжнародних навчань Combined Resolve X зведений загін українських десантників і танкістів заглибився в тил ворога і захопив домінуючу над містом Равенсдорф висоту. Замінувавши шляхи і створивши мережу опорних і спостережних пунктів, українські військовослужбовці перейшли до оборони”, – йдеться в повідомленні прес-служби Генерального штабу ЗСУ.

“Противник” намагався виявити позиції українських вояків за допомогою “безпілотників” і штурмував їх на БМП Bradley. В бою українці знищили 4 бойові машини і 80 відсотків особового складу супротивника. В ході повторного штурму “противник”, роль якого грали солдати НАТО, втратив ще дві бронемашини і відступив.

Треба сказати, що “бої” точаться практично справжні, адже стріляють хоча й холостими набоями та снарядами, але спеціальні лазерні датчики фіксують влучання, після чого солдат виходить в категорію “200” або “300”, а військова техніка “горить”.

За кілька хвилин американських солдат, що пішли у наступ, буде “знищено” десантниками 79-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ

“У нас тут відбувається дуже багато ротацій, як правило, ти не бачиш нічого нового, але ця ротація – виняткова. Українські військові показали речі, які я раніше не бачив. Я думаю, що солдати сил “OPFOR”- всі вони трохи вчаться в українців. Я задоволений цими навчаннями, – зауважив капітан Холд, офіцер зв’язку ЗС США.

До слова: нагадаємо, що раніше на навчаннях українські десантники і танкісти, граючи роль сил стримування, замість того, аби “полягти” в боях, як було прописано сценарієм, розгромили переважаючі сили противника, вийшли йому в глибокий тил і закріпилися на тій висоті, про яку йшлося вище.

Через це організатори навчань змушені були змінити їх сценарій, адже сили стримування за всіма військовими науками є “смертниками” і те, що українські десантники і танкісти зробили – викликало справжнє захоплення їхніх колег з НАТО.

 

 

Залишити відповідь