ПАШИНЯН ЗЛАМАВСЯ, НЕСІТЬ НОВОГО. Революція у Вірменії відміняється. Москва перемогла.

ПАШИНЯН ЗЛАМАВСЯ, НЕСІТЬ НОВОГО. Революція у Вірменії відміняється. Москва перемогла.

У Вірменії перемогла контрреволюція на чолі з вождем революції. Такий ось парадокс. Керівника парламентської фракції “Елк” Ніколу Пашиняна знову висунули кандидатом на посаду прем’єр-міністра. Парламентська більшість заявила, що проголосує за нього, після того як Пашинян оголосив свою програму, яка по суті своїй є контрреволюційною.

Як відомо, Національні збори Вірменії 1 травня не підтримали кандидатуру Ніколи Пашиняна на посаду прем’єр-міністра. За нього проголосували 45 депутатів, проти – 55. Пашинян призвав своїх прибічників блокувати дороги та аеропорт Єревану.

Дії Пашиняна дуже нагадують дії Тимошенко, яка у 2014 році заявила, що якщо її не виберуть президентом, вона ініціюватиме Майдан. Це те, що політологи називають “диктатурою меншості”.

Нагадує Пашинян пані Тимошенко й тим, що є великим популістом і готовий заради влади на все. Так, після того, як 1 травня він програв вибори у парламенті, Пашинян різко змінив риторику й став закликати не розривати союз з Москвою.

Тож з-під обличчя вірменського “революціонера” раптом проглянуло знайоме личико української дами з косою…

До слова: у вірменському (законно обраному) парламенті блок Пашиняна знаходиться в глибокому маргіналінезі – 9 місць зі 105.  Але незважаючи на це, правляча Республіканська партія оголосила, що проголосує за кандидатуру Пашиняна. Очевидно, це рішення було прийнято після того, як він гарантував, що стосунки з Росією буде зберігати й зміцнювати.

Зокрема Пашинян заявив, що вважає Росію стратегічним партнером і не має наміру шкодити її інтересам. Більше того, він уже не хоче виходу Вірменії з Євразійського економічного союзу та Організації договору колективної безпеки, створеної Кремлем.

Очевидно, з ним домовилися.

Цей Пашинян зламався. Несіть нового…

ПАВЛО  ПРАВИЙ

Залишити відповідь