Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Пожежа у Балаклії: порушено справу про недбале ставлення до військової служби

Прокуратура за фактом пожежі на колишніх складах боєприпасів у Балаклії Харківської області порушила справу про недбале ставлення до військової служби.

Прокуратура за фактом пожежі на колишніх складах боєприпасів у Балаклії Харківської області порушила справу про недбале ставлення до військової служби.

Про це у коментарі «Інтерфакс-Україна» повідомив заступник прокурора Харківського гарнізону Владислав Зубко.

«Відкрито провадження за ч.3 статті 425 (недбале ставлення до військової служби в умовах особливого періоду, окрім воєнного стану). Розслідування проводить поліція. Військова прокуратура проводить процесуальне керівництво», — сказав Зубко.

Удень 3 травня у Балаклії Харківської області сталося  загоряння під час планового підриву боєприпасів. Поліція повідомила, що унаслідок пожежі  ніхто не постраждав.

За  даними  Генштабу, особовий склад, який залучався до робіт із розмінування, евакуювали. У поліції повідомили, що район Балаклії закритий на в'їзд.

Глава Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична назвала ситуацію в Балаклії контрольованою.

Увечері 3 травня у Балаклії локалізували пожежу. Рятувальники евакуювали найближчі будинки.

23 березня 2017-го року в Балаклії Харківської області близько третьої години ночі сталася пожежа, що призвела до  вибухів на складі боєприпасів. Унаслідок тих подій загинули дві людини, одна була поранена, 345 будинків було пошкоджено.

Вибухи на складах зброї у Сватовому Луганської області сталися у жовтні 2015-го року, однак постраждалі досі не  отримали компенсації.

Детальніше про хід розслідування вибухів на складах у Сватовому, а також про інші подібні випадки читайте у публікації:

Тероризм чи недбалість: як в Україні розслідуються вибухи на військових складах.