Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Один з нападників на депутата Найєма залишив Україну через 2 години після сутички — прокуратура

Іншим нападникам загрожує до 4 років позбавлення волі.

Один з нападників на депутата від БПП Мустафу Найєма залишив Україну через 2 години після сутички.

Про це Громадському повідомили у прокуратурі Києва.

Саме цей чоловік, за даними слідства, наніс депутатові удар, який спричинив перелом щелепи, але «по гарячих слідах затримати його не вдалося».

«На сьогодні вже відомо, що цей чоловік через 2 години після сутички, а саме о 19.38 30 квітня 2018 року перетнув державний кордон та літаком Київ-Баку покинув територію України», — ідеться у повідомленні.

«Однак у цей час на місці події ще працювала слідчо-оперативна група, а сам він ще не був встановлений. Тож завадити чи перешкодити його втечі було неможливо», — додали у прокуратурі.
Трьом іншим затриманим за підозрою у нападі оголосили підозру за ч.2 ст. 296 КК України, санкція якої передбачає до 4 років позбавлення волі, що є більш суворим покаранням, ніж за ч.1 ст.122 КК України.
Судово-медична експертиза щодо ступеню отриманих Найємом травм буде призначена та проведена після завершення його лікування у медичному закладі, додали в прокуратурі.

Раніше сам депутат повідомив, що нападник зник і встиг вилетіти в Баку рейсом з Борисполя.

Нагадаємо, увечері 30 квітня на народного депутата від БПП Мустафу Найєма  скоїли напад  невідомі. Інцидент стався у центрі Києва у результаті конфлікту на дорозі. Депутат із травмами потрапив у відділення швидкої допомоги.

Найєм пізніше  додав, що цей інцидент не стосується його депутатських повноважень та політичної діяльності.

Поліція Києва  порушила справу за статтею «хуліганство»  за фактом нападу на депутата. У цьому проваженні затримали лише трьох осіб. Водночас брат Мустафи Найєма Масі заявив, що серед затриманих правоохоронцями немає того, хто побив депутата.

1 травня прокуратура Києва  оголосила підозри трьом нападникам.