Місто, як і всякий живий організм, потребує розвитку і оновлення. Будівництво – один із локомотивів економічного розвитку будь-якого міста. Воно створює робочі місця, залучає інвестиції, нові технології. Проте хаотичне будівництво може знищити місто. Так і стається у Києві.

Для того, щоб місто рухалося у правильному напрямку, існує Генеральний план. А для того, щоб прийшли інвестиції, він має бути деталізований у детальні плани територій.

Ухвалення детальних планів територій мали стати деталізацією Генерального плану міста і створення інвестиційних передумов вкладення коштів у будівництво, що є фактичним локомотивом економічного розвитку. А стали найскандальнішими питаннями, що не зупинили свавілля земельної і будівельної мафії, а дозволили хаотичну забудову міста і її легалізацію заднім числом.

Ще у березні далекого 2002 року Київрада ухвалила нині діючий Генеральний план міста Києва-2020. До закінчення дії цієї будівельної Конституції міста залишилось не так багато часу. Відтак потребує системного аналізу наскільки вдалося виконати заплановані показники, що не вдалося, і перейти до напрацювання нового генерального плану. На розробку якого уже, до речі, витрачено десятки мільйонів гривень.

У Києві все пішло не так. Соціальні показники Генплану-2020 виконати не вдалося (у місті катастрофічно бракує якісних доріг, розв'язок, об'єктів інженерної і соціальної інфраструктури), натомість всі сконцентрувалися на квадратних метрах комерційного і житлового будівництва. Причому воно почало з'являтися у зовсім несподіваних місцях, брутально суперечачи вимогам Генплану. Таким чином, нині у місті виконано і перевиконано показники по квадратних метрах житла, але катастрофічно бракує інших об'єктів інфраструктури. Проте замість того, щоб подолати цю критичну диспропорцію, чиновники КМДА намагаються заднім числом легалізувати усі незаконні забудови.

Як інструмент для цього протягують чи не найскандальніший за нинішню каденцію проект рішення «Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 13 листопада 2013 року № 518/10006 „Про затвердження міської програми створення (оновлення) містобудівної документації у м. Києві“

Цей документ передбачає продовження дії міської програми створення (оновлення) містобудівної документації у м. Києві з 2017 року до 2020 року. У додатку вказаного проекту рішення перелік містобудівної документації для внесення змін та територій для розроблення містобудівної документації у м. Києві містить 221 новий детальний план міста. У кожному із цих скандальних детальних планів територій є посилання на неіснуючий Генплан міста 2025, а відтак практично всі вони є незаконними.

У Програмі створення (оновлення) містобудівної документації у м. Києві (далі – Програма), що затверджена рішенням Київської міської ради від 13.11.2013 № 518/10006 „Про затвердження міської програми створення (оновлення) містобудівної документації у м. Києві“ вказано, що Генеральний план м. Києва 2025 є у першій черзі реалізації, хоча влада насамперед затверджувала детальні плани території, які суперечили чинному Генеральному плану розвитку м. Києва та проекту планування його приміської зони до 2020 року, і відстоювала інтереси тільки забудовників.

Початок цієї незаконної оборудки було покладено рішенням Київської міської ради від 04.04.2017 № 76/2298 „Про затвердження змін до детального плану території району Теремки III у Голосіївському районі м. Києва“, яким було незаконно передбачено внесення змін у додатки до рішення Київської міської ради від 13.11.2013 № 518/10006 „Про затвердження міської програми створення (оновлення) містобудівної документації у м. Києві“, замінивши цифри та знаки „2014 — 2016 рр.“ і „2013 — 2016 рр.“ відповідно цифрами та знаками „2014 — 2017 рр.“ і „2013 — 2017 рр.“.

Таким чином, замість того, щоб розробити нову програму оновлення містобудівної документації, чиновники КМДА сфальсифікували і незаконно продовжили термін дії програми, яка закінчилася. А тепер вчергове намагаються провернути ту ж оборудку. Причина таких дій очевидна: чиновники розуміють неможливість завізувати нову програму у профільних міністерствах і відомствах, тому вкотре незаконно намагаються реанімувати стару.

У листі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 26.03.2015 № 7/14-3234 до Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) зазначається, що плани зонування та детальні плани території не повинні суперечити положенням чинного генерального плану. Якщо містобудівна документація, яка орієнтована на перспективні проектні рішення генплану, що розробляється, і по окремих аспектах не узгоджується із положеннями діючого генплану, її затвердження можливо лише з набуттям чинності нового генерального плану м. Києва. Затвердження нового генплану м. Києва до 2015 року було передбачено дорученням Уряду України від 17.10.2014 № 46254/22/1-13.

У п. 2.2.4 Порядку розроблення, затвердження та виконання міських цільових програм у місті Києві, затвердженого рішенням Київської міської ради від 29.10.2009 № 520/2589 (у редакції рішення Київської міської ради від 13.11.2014 № 361/361 „Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 29 жовтня 2009 року № 520/2589 «Про Порядок розроблення, затвердження та виконання міських цільових програм у місті Києві») (далі – Порядок) зазначається, що міські цільові програми розробляються на період 3 — 5 років як середньостроковий інструмент реалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року, якщо інше не визначено законодавством України. Але Програма і так вже діяла 4 роки — з 2013року по 2016 рік — та була незаконно продовжена на 2017 рік. З 01.01.2018 вона втратила силу. Отже, відповідно до п. 8.4 Порядку, виконання програми припиняється після закінчення встановленого строку її виконання, після чого замовник (відповідальний виконавець) програми складає заключний звіт про результати її виконання та подає його на розгляд сесії Київської міської ради разом із пояснювальною запискою про кінцеві результати виконання програми не пізніше ніж у двомісячний строк після закінчення встановленого строку виконання програми. Згідно з п. 8.2 Порядку зазначається, що у разі необхідності внесення змін до програми проект змін до неї з уточненими показниками і заходами проходить експертизу, погоджується та затверджується відповідно до пунктів 3 — 5 розділу II Порядку, чого не було зроблено під час продовження дії Програми до 2017 року, а також цього не зробили при підготовці вказаного проекту рішення.

Також хочеться зазначити, що Окружний адміністративний суд м. Києва 19.02.2018 у справі № 826/4504/17 задовольнив позов Левченка Юрія Володимировича до Київської міської ради та визнав незаконним і скасував рішення Київської міської ради від 29.09.2016 № 96/1100 «Про затвердження детального плану території в межах вулиць Електриків, Набережно-Рибальської дороги у Подільському районі м. Києва», що створило судовий прецедент, який можна теоретично використовувати під час скасування інших затверджених Київською міською радою ДПТ, які суперечать Генплану м. Києва.

Проте і це не зупиняє будівельну мафію в її прагненні до наживи. Хто очолює департамент земельної мафії КМДА, який із заступників міського голови кришує цю оборудку і якою буде реакція антикорупційних органів («старих“ і „нових“) — про це у наступних матеріалах…