>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росія оплачувала президенту IBU дівчат за викликом, - Bild

Андерс Бессеберг виявився пов'язаним з черговим скандалом.

Росія оплачувала президенту IBU дівчат за викликом, - Bild
Андерс Бессеберг
Фото: EPA/UPG

За інформацією німецького видання Bild, яке посилається на джерела телеканалу ARD, російська офіційна делегація оплачувала незмінному президенту Міжнародного союзу біатлону (IBU) Андерсу Бессебергу послуги дівчат за викликом в обмін на допомогу під час вибору Тюмені як країни-організатора чемпіонату світу-2021.

Норвежець Бессеберг тимчасово відійшов від діяльності в IBU у зв'язку з розслідуванням приховування допінг-випадків. Раніше видання VG повідомило, що норвежець приховав 65 допінг-випадків з участю російських біатлоністів, починаючи з 2011 року, за що, за інформацією норвезьких ЗМІ, отримав 300 тис. євро.

Австрійська поліція розслідує діяльність IBU, а інформатор ВАДА Григорій Родченков співпрацює зі слідством у цій справі.

Зі свого боку, президент IBU заявив, що він не приховав жодної допінг-проби російських біатлоністів.

"Я все сказав слідчим. Родченков привернув до себе увагу, але у адвокатів немає можливостей навіть зв'язатися з ним. Я переконаний, що неможливо приховати проби крові за існуючої у нас системи", - наводить слова Бессеберга nettavisen.

Раніше Le Monde повідомляв, що співробітникам IBU було запропоновано від 25 до 100 тис. євро за голос на користь Тюмені. За російську заявку проголосували 25 із 49 членів конгресу організації.

2017 року Тюмень позбавили права проведення змагань через допінговий скандал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram