ГоловнаСвіт

У Росії помер журналіст, який першим написав про загибель у Сирії найманців ПВК "Вагнера"

13 квітня Бородін випав з вікна своєї квартири на п'ятому поверсі.

У Росії помер журналіст, який першим написав про загибель у Сирії найманців ПВК "Вагнера"
Фото: mbk.media

У російському Єкатеринбурзі, не опритомнівши після падіння з вікна, помер журналіст агентства «Новий день» Максим Бородін, повідомляє «МБХ медіа». Інформацію про смерть журналіста підтвердили в лікарні.

13 квітня Бородін випав з вікна своєї квартири на п'ятому поверсі. Він зазнав важких травм і впав у кому. Чоловік був доправлений до міської лікарні.

Головний редактор РІА «Новий день», у якому працював Бородін, Поліна Румянцева припустила, що смерть журналіста могла бути випадковістю або самогубством.

«Щоб зрозуміти, що сталося, потрібно отримати доступ до квартири, ми робимо це. Якщо з'явиться хоча б якийсь натяк на кримінал, ми всіх повідомимо», - говорила вона. За словами Румянцевої, для самогубства Бородіна не було жодних приводів.

Максим Бородін був серед журналістів, які розповіли про загибель бійців «ПВК Вагнера» з Азбеста в Сирії після авіаудару міжнародної коаліції 7 лютого.

Нагадаємо, 7 лютого в Сирії проурядові збройні формування атакували штаб "сирійських демократичних сил" (SDF), у якому перебували американські радники. У відповідь очолювана США коаліція завдала удару, в ході якого загинуло понад сотню людей. Як з'ясувалося, під авіаудар потрапили російські найманці, котрі опинилися в районі селища Хішам, де вони намагалися захопити нафтове родовище.

Міноборони РФ відкидає відомості про загиблих під час авіаудару росіян. У відомстві стверджують, що російських військовослужбовців у районі інциденту не було, а «місцеві ополченці» діяли без узгодження з російським командуванням.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram