УкраїнськаУКР
EnglishENG
PolskiPOL
русскийРУС

В обмін на Асада: у РПЦ закликали до захоплення лівобережної України

158,5 т.
В обмін на Асада: у РПЦ закликали до захоплення лівобережної України

Протоієрей Російської православної церкви Всеволод Чаплін закликав Росію анексувати лівобережну Україну так, як і Крим, в обмін на повалення сирійського диктатора Башара Асада.

"Судячи з усього, в цей момент йдуть інтенсивні переговори з американцями щодо Сирії. І головне тут - не проміняти на страхи волю, майбутнє, самостійність Росії та її місце в світі. І мову треба вести не тільки про Сирію і не тільки про Близький Схід. Вимагають усунути Асада (президент Сирії. - Ред.) - можна на це піти, але забезпечити обрання ще більш жорсткої фігури або поділ Сирії на кілька етноконфесійних держав (інші там вже не життєздатні)", - написав Чаплін у Facebook.

Читайте: Хіматака в Сирії: Росія висунула нову вимогу

За його словами, РФ нібито "захищає співгромадян" в Україні.

"Однак замість треба в ультимативній формі заявити, що ми застосовуємо щодо Києва і всієї нинішньої лівобережної України ті ж принципи захисту співгромадян і співвітчизників, що було застосовано в Криму", - зазначив він.

Протоієрей також заявив, що Москва не боїться руйнування великих міст.

"Протягом кількох днів. Головне ж - потрібно дати зрозуміти: на відміну від американців, ми абсолютно не боїмося руйнування великих міст. Чого боятися людям, що живуть вічністю? Москвичам і пітерцям рекомендую за найближчі два-три дні сповідатися і причаститися. А глибинна Росія без мільйонників, з їх кислотною піною, тільки краще жити буде", - резюмував Чаплін.

Як повідомляв "Обозреватель", раніше президент США Дональд Трамп заявив, що не називав дату ракетного удару по Сирії.