ГоловнаПолітика

ГПУ закрила справу про диплом Гройсмана

Слідство не знайшло складу злочину.

ГПУ закрила справу про диплом Гройсмана
Фото: Владислав Мусиенко

Генеральна прокуратура 27 березня закрила кримінальне провадження про диплом прем'єр-міністра Володимира Гройсмана через відсутність складу злочину.

Напередодні в Єдиному реєстрі судових рішень з'явилася постанова Печерського райсуду Києва, з якої стало відомо про надання доступу до особистої студентської справи Гройсмана в рамках цього провадження.

Слідство отримало доступ до справи, яку зберігають у Міжрегіональній академії управління персоналом, де прем'єр навчався з 2000 по 2003 рік і отримав диплом бакалавра і спеціаліста за спеціальністю "Правознавство". Тоді суд погодився з прокуратурою в необхідності надання доступу для "повного і неупередженого розслідування кримінального провадження, встановлення фактичних обставин вчинення кримінального правопорушення, а також об'єктивних і фактичних даних, що свідчать про підробку документів про освіту".

Однак як розповів LB.ua ініціатор кримінального провадження нардеп Віталій Купрій (він підозрює підробку диплома), "справу тихо закрили наприкінці минулого місяця".

"Гройсман і Генпрокуратура = це одна банда. Насправді Генпрокуратура вже вдруге закрила цю справу. Я отримав підтверджувальні документи. Востаннє мене викликали на допит у березні поточного року, де запитували не про освіту Гройсмана і його фальшивий диплом, а про мою освіту. Справу закрили наприкінці березня, а журналісти в новинах про допуск слідчих до справи Гройсмана посилаються на постанову Печерського райсуду Києва від 12 березня. Хоча справу закрито 27 березня. Тому я знову скерував у Печерський суд скаргу на постанову слідчого. І буду домагатися відновлення слідства", - сказав він.

Прес-секретар ГПУ Лариса Сарган зі свого боку сказала, що в перевірці диплома Гройсмана немає нічого особливого.

"У нас був запит від народного депутата Віталія Купрія. Цей запит ми отримали досить давно. Він просив перевірити диплом прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Нічого незвичайного або особливого в перевірці диплома Гройсмана немає. Ми перевіряємо всі запити і реагуємо на них відповідно до законного порядку", - заявила вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram