$39.78 €42.38
menu closed
menu open
weather +8 Київ
Юрій Бутусов
ЮРІЙ БУТУСОВ

Український журналіст, головний редактор сайта "Цензор.НЕТ"

Всі матеріали автора
Всі матеріали автора

Чи буде заарештовано майно Дерипаски в Україні – Миколаївський глиноземний завод, за копійки "приватизований" за часів Кучми?

Україна повинна підтримати США у боротьбі з російськими бізнесменами, вважає журналіст Юрій Бутусов.

Чи підтримає Україна США у боротьбі з російським олігархом Дерипаскою?

Президент США Дональд Трамп увів санкції проти однієї з найбільших російських компаній "Русал", другого у світі виробника алюмінію, і його власника – російського олігарха Олега Дерипаски, який, як з'ясувалося, виконує всі накази Путіна та російського уряду. І з допомогою Дерипаски РФ здійснює втручання у політику інших держав.

США заарештували все майно Дерипаски, включно з усіма його рахунками, активами приблизно на $1 млрд і навіть власний особняк Дерипаски у Вашингтоні вартістю $15 млн.

А чи проявить Україна солідарність зі США у справі захисту національних інтересів і чи буде заарештовано майно Дерипаски в Україні – Миколаївський глиноземний завод, який за копійки був "приватизований" за часів президента Кучмі і працює зараз у складі "Русала"?

"Русал" не виконав інвестиційних зобов'язань, даних під час купівлі, не дотримується вимог українських екологів та ухиляється від сплати податків. Підстави для реприватизації є. І напевно будуть пропозиції купити завод від нормальних західних інвесторів.

Самого Дерипаску підозрюють у США в організації втручання в американські вибори, і отже, він становить не меншу загрозу в Україні. У 2014-му Путін нагородив Дерипаску орденом Олександра Невського.

Настав час проявити характер, викинути дерипасок та іншу путінську агентуру з України і тим самим підтримати наших союзників – США – у боротьбі з російськими олігархами. Війна з путінською бандою – це наша спільна війна.

Джерело: Юрий Бутусов / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора

Блог відображає винятково думку автора. Редакція не відповідає за зміст і достовірність матеріалів у цьому розділі.