КНДР наполягає на зустрічі Трампа та Кім Чен Ина у Пхеньяні — CNN

Aleksander Dmytruk, фото
Aleksander Dmytruk
США та Північна Корея ведуть секретні прямі переговори про підготовку до зустрічі між президентом Дональдом Трампом і лідером КНДР Кім Чен Ином.

США та Північна Корея ведуть секретні прямі переговори про підготовку до зустрічі між президентом Дональдом Трампом і лідером КНДР Кім Чен Ином.

Про це повідомляє CNN з посиланням на чиновників Адміністрації президента США.

Наголошується, що «планування довгоочікуваної зустрічі йде повним ходом».

Зокрема, у підготовці зустрічі лідерів бере участь Майк Помпео, який донедавна займав посаду директора ЦРУ. У березні Трамп призначив Помпео новим держсекретарем США.

Не зважаючи на це, Помпео бере участь у переговорах, оскільки ознайомлений з аспектами американської розвідки.

«Представники розвідки США та КНДР говорили кілька разів і навіть зустрічалися у третій країні, зосередившись на тому, щоб призначити місце для переговорів», — йдеться у повідомленні.

За даними джерел, Північна Корея наполягає на зустрічі лідерів у своїй столиці, Пхеньяні. «Хоча невідомо, чи готовий Білий дім провести там переговори», — повідомляє CNN.

Іншим можливим місцем зустрічі, за даними джерел, може бути монгольська столиця Улан-Батор.

Незабаром також планується зустріч між Помпео і його північнокорейським колегою, главою Генрозвідувального управління КНДР.

Нагадаємо, 9 березня президент Трамп повідомив про підготовку зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином. Говорячи про майбутню зустріч з Кім Чен Ином, Трамп заявив, що вони можуть «укласти найбільшу угоду в світі».

28 березня лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що готовий вести діалог з США і провести зустріч на вищому рівні з президентом Дональдом Трампом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таємниця ядерної кнопки: її не існує.



Поділитися: