ГоловнаСвіт

Українські правоохоронці очікують від росіян провокації в Азовському морі

Передбачається спровокувати зіткнення театрального катера РФ з українським патрульним катером.

Українські правоохоронці очікують від росіян провокації в Азовському морі
Фото: vesti.ru

Для посилення російської військової присутності в акваторії Азовського моря під приводом охорони життя і здоров'я власних громадян спецслужби Росії планують реалізувати силову провокацію - зіткнення з українськими прикордонниками.

Про це LB.ua розповіло джерело в силових органах.

"Нам стало відомо, що ФСБ планує провокацію: використовувати погодні умови (туман) для штучного створення інциденту, пов'язаного з гонитвою, тараном і загибеллю людей від дій наших прикордонників. На завершальній стадії передбачається спровокувати зіткнення театрального катера РФ з українським патрульним катером із застосуванням зброї", - розповів співрозмовник.

За інформацією силовиків, таку провокацію російська сторона буде намагатися здійснити до Дня Перемоги у травні. Але розглядаються також Великодні свята та поминальні дні - для збільшення медійного ефекту.

Нагадаємо, Держприкордонслужба затримала судно з десятьма моряками на борту у неділю, 25 березня. Моряки, які мають російські паспорти, видані в Керчі, зараз перебувають в порту Бердянська (Запорізька область), їм заборонено покидати судно. 30 березня судно заарештували.

Росія пригрозила відправити флот в Азовське море і зажадала від України негайно звільнити екіпаж і повернути судно. Управління ФСБ з Криму порушило кримінальну справу за ст. 211 КК Росії (викрадення судна повітряного або водного транспорту або залізничного рухомого складу). Справу порушено стосовно українських прикордонників, які затримали траулер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram