$39.22 €42.36
menu closed
menu open
weather +12 Київ

Активісту Бубенчику, який заявив про вбивство беркутівців на Майдані, оголосили про підозру

Активісту Бубенчику, який заявив про вбивство беркутівців на Майдані, оголосили про підозру У лютому 2016 року в інтерв'ю виданню Bird in Flight Бубенчик розповів, що вбив двох беркутівців
Фото: Іван Бубенчик / Facebook

Активіста Євромайдану Івана Бубенчика, який розповів про вбивство двох співробітників "Беркуту" під час Революції гідності, доправили в Печерський суд столиці для обрання запобіжного заходу.

Правоохоронці оголосили про підозру в убивстві спецпризначенців активісту Євромайдану Івану Бубенчику і доправили його в Печерський суд Києва для обрання запобіжного заходу. Про це в коментарі "Громадському радіо" повідомив керівник департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

У лютому 2016 року в інтерв'ю виданню Bird in Flight Бубенчик розповів, що вранці 20 лютого 2014 року він убив з автомата Калашникова двох командирів "Беркуту".

"Вони стріляли по барикадах упритул, нахабно. Я обирав тих, хто командував. Чути не міг, але бачив жестикуляцію. Відстань невелика, тому на двох командирів знадобилося лише два постріли. Я вбив їх у потилицю, і це правда", – сказав Бубенчик.

У ГПУ тоді говорили, що притягнути Бубенчика до відповідальності неможливо через амністію, оголошену парламентом. Він проходив у справі як свідок, однак ухилявся від допитів.

Сьогодні журналістка Тетяна Заровна на своїй сторінці у Facebook повідомила, що Бубенчика затримали.

"Як чесна і нехитра людина необережно зізнався в інтерв'ю, що стріляв у беркутівців, але такою була необхідність критичного моменту. Хто такий Бубенчик? Не тільки герой відомого фільму "Бранці". Доброволець АТО, який воював у складі "Дніпро-1", екс-командир батальйону "Захід-2", був поранений у бою. Нагороджений медалями й орденами "За мужність", "За оборону країни"... До вчорашнього дня Бубенчик був свідком, але сьогодні йому висунуто підозру", – написала журналістка.

Наприкінці 2013-го – на початку 2014 року в Україні відбулися масові протести, які привели до зміни влади. Під час протестів мітингувальникам протистояли правоохоронні органи і найняті владою озброєні бандити (тітушки).

Ескалація конфлікту сталася після того, як 16 січня 2014 року було ухвалено закони, які називають "диктаторськими". 19 січня 2014 року між протестувальниками з Майдану і міліцією почалися зіткнення.

За словами екс-генпрокурора Віталія Яреми, лише з 18-го до 20 лютого було вбито 77 протестувальників, приблизно 700 осіб дістало поранення.

У виконанні розстрілів обвинувачують бійців роти спецпризначення "Беркут". В організації злочину – колишнього президента Віктора Януковича, екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та колишнього заступника міністра внутрішніх справ Віктора Ратушняка.

Більшість підозрюваних беркутівців і посадовців переховується в Російській Федерації й анексованому нею Криму.

Матеріали за темою