У Порошенка вибачилися перед журналістками за дії правоохоронців в Оболонському суді

Поділитися
У Порошенка вибачилися перед журналістками за дії правоохоронців в Оболонському суді Правоохоронці наполегливо шукали серед журналісток активістку Femen © strana.ua
В Управлінні держохорони дистанціювалися від проведення "особливої перевірки" жінок біля входу до суду, де президента допитали у форматі відеоконференції.

Президент Петро Порошенко вважає неприпустимим дії правоохоронців щодо журналісток в Оболонському суді Києва, де глава держави давав свідчення в рамках процесу про держзраду Віктора Януковича, повідомив керівник прес-служби президента Святослав Цеголко.

"Просимо вибачення у всіх журналістів і чекаємо результати службового розслідування", - написав Цеголко на своїй сторінці в Facebook у четвер, 22 лютого.

В Управлінні державної охорони, в свою чергу, запевнили, що не надавали співробітникам інших відомств вказівок про "особливу перевірку" жінок у суді, а також не здійснювали таку перевірку самостійно.

В УДО запевнили, що здійснювали "стандартний комплекс охоронних заходів" у будівлі, куди, як очікувалося, планував прибути президент.

"Управління державної охорони України категорично засуджує такі дії окремих правоохоронців і просить вибачення за їх обурливе поведінка", - сказано в повідомленні, поширеному прес-службою відомства ввечері в четвер.

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко засудила дії правоохоронців щодо журналісток, а міжфракційне об'єднання "Рівні можливості" зробило публічну заяву з протестом.

"Я як представник влади приношу свої вибачення вам, шановні колежанки, за ці чужі дії. Вибачте", - написала віце-спікер на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомлялося, 21 лютого президент України Петро Порошенко дав свідчення в рамках судового процесу у справі про державну зраду Віктора Януковича. Очікувалося, що Порошенко особисто прибуде для надання свідчень, але згодом суд дозволив його допит у форматі відеоконференції.

У зв'язку з допитом президента в суді були вжиті додаткові заходи безпеки: співробітники ЗМІ проходили через кордон правоохоронців і металошукачі.

При цьому під приводом недопущення провокацій з боку руху Femen жінок-журналісток правоохоронці оглядали в окремій кімнаті на предмет наявності нижньої білизни та написів на тілі.

Активістку Femen таки вдалося виявити, і, як повідомив адвокат Ярослав Яценко, її відпустили "після п'яти годин незаконного утримування в Оболонському управлінні поліції".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі