Управління ГТС: уряд почав консультації з міжнародними компаніями

Управління ГТС: уряд почав консультації з міжнародними компаніями

Укрінформ
Уряд розпочав консультації із сімома міжнародними компаніями, зацікавленими у спільному управлінні газотранспортною системою України в рамках консорціуму.

Про це повідомила заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Наталя Бойко на своїй сторінці  у Facebook.

"Під головуванням Володимира Кістіона сьогодні розпочалися консультації із сімома міжнародними компаніями, які проявили інтерес у спільному управлінні ГТС України", - написала Бойко.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня 2017 року Кабінет міністрів офіційно розпочав процес відбору партнера для спільної експлуатації газотранспортної системи (ГТС).

Читайте також: Українською ГТС зацікавилися вже більше десятка світових компаній - Порошенко

Основним критерієм відбору партнера для спільної експлуатації ГТС є її максимальне завантаження.

Тоді ж Кабмін утворив робочу групу, яка займатиметься пошуком і відбором міжнародних партнерів для спільного управління українською ГТС. Головою робочої групи призначено віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона.

Наразі зацікавленість у спільному управлінні національною ГТС висловили компанії з Бельгії, Франції, Голландії, Польщі, Словаччини, Іспанії, Італії, Румунії, Греції та Німеччини. 

Паралельно до 1 березня 2018 року Міністерство енергетики та вугільної промисловості України чекає пропозиції від інших компаній, які з тих чи інших причин не встигли подати свої пропозиції до 1 лютого. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-